1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bursa, U20 Dünya Kupası'na Hazır
Bursa, U20 Dünya Kupasına Hazır

Bursa, U20 Dünya Kupası'na Hazır

Bu yıl 19.'su Türkiye’de düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na 7 kent ev sahipliği yapacak.

A+A-

Bu yıl 19.'su Türkiye’de düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na 7 kent ev sahipliği yapacak.

Toplam 6 grupta 24 takımın katılımıyla gerçekleştirilecek ve 13 Temmuz Cumartesi günü oynanacak finalle sona erecek şampiyona, İstanbul, Bursa, Kayseri, Antalya, Gaziantep, Trabzon ve Rize de yapılacak. İstanbul'da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena, Bursa'da Atatürk Stadı, Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Stadı, Gaziantep'te Kamil Ocak Stadı, Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı ve Rize Yeni Rize Şehir Stadı organizasyonun ev sahipliğini yapacak.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, U20 dünya kupası maçları çerçevesinde Bursa’da yapılacak karşılaşmalar öncesinde ilgili kurum ve kuruluşlarla toplantı yaptı.
Çarşamba Valilik binasında gerçekleştirilen toplantıda, konuşan Vali Harput, organizasyonun 2020 dünya kupası öncesi Türkiye ve Bursa için önemli bir sınav olacağını belirtti.

Dünya kupası maçlarının Bursa’da 23 Haziran’da başlayacağını belirten Harput, “23 Haziran Pazar günü başlayıp 10 Temmuz’da yapılacak yarı final maçı ile tamamlanacak. Bu süreçte ilk gün 23 Haziran’da iki maç birden seyredeceğiz. Yenizelenda-Özbekistan, Uruguay-Hırvatistan.” dedi.

Turnuvanın ikinci gün olan 26 Haziran’da ise yine iki maç oynanacağını belirten Harput, Yenizelenda-Uruguay ve Hırvatistan-Özbekistan maçının Bursalı futbol severlere güzel bir gün yaşatacağını söyledi.

Üçüncü gün 29 Haziran da ise Hırvatistan-Yenizelenda ve Mısır-İngiltere maçlarının oynanacağını ifade eden Vali Şahabettin Harput, grup maçlarının ardından ise Temmuz ayının da yoğun geçeceğini ifade etti.

Müsabakaları 24 ülkeden 600 televizyon kanalının takip edip 190 naklen yayın yapılacağını anlatan Harput, şehrin tanıtımı için bundan daha iyi bir fırsat olamayacağını kaydetti.

Bu manada organizasyonun başarısı için başta Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak, bütün kurum ve kuruluşlarla hazır olduklarını anlatan Vali Şahabettin Harput, vatandaşlardan statları doldurmalarını istedi.

Bunun Türkiye’nin 2020 Olimpiyatlarını alabilmesi için çok önemli olduğunun altını çizen Harput, burada başarılı olunması halinde olimpiyattaki şansında yükseleceğini dile getirdi.

Kupa çerçevesinde toplam 52 maçın oynanacağını anlatan Vali Harput, İstanbul’un 11 karşılaşmayla başı çekerken, Bursa’nın ise 9 maçla ikinci sırada yer aldığını söyledi.


CİHAN

Bursa, U20 Dünya Kupası'na hazır

Bursa, U20 Dünya Kupası'na hazır

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.