Muradiye Devlet Hastanesi'nde (Memleket Hastanesi) sağlık personeline aşı uygulamasını izleyen Bursa Valisi Şahabettin Harput, gribin bulaşma riskine karşı önlem aldıklarını belirtti. Vali Harput şunları söyledi:
"Toplu taşıma araçları ve toplu mekanlar dezenfekte ediliyor. İnsanların kendilerini korumak için hasta oldukları sürece işe ve okula gitmemeleri gerekiyor. Risk grubu; küçük yaştaki çocuklar, hamile kadınlar, kronik hastalığı olanlar ve ileri yaştakilerdir. İnsanlarla sıkı bir ilişki içerisinde olmazsak, sarılmazsak, öpüşmezsek korunabileceğiz. İnsanlar ellerini sık sık yıkamalı, kolonya ya da kolonyalı mendille temizlemeli. Bu noktada hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Grip olan arkadaşımızın başkasını rahatsız etmemesi, işe ve okula gitmemesi gerekiyor. Önlemlerimizi almaya devam edeceğiz. Bununla birlikte ben de aşı olmayı düşünüyorum."
Bursa'da domuz gribi vakasının bulunmadığını vurgulayan Vali Harput, hastalığın bulaşma riskine karşı vatandaşları duyarlı olmaları konusunda uyardı.
İlk aşı uygulaması kendisine yapılan Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ise Bursa'ya 11 bin doz aşı geldiğini belirterek, aşıları bakanlığın talimatı doğrultusunda yapacaklarını kaydetti.
(CİHAN)

