1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bursa'da Öğrenciler Çevre İçin Yarıştı, Ödülleri Kaptı
Bursada Öğrenciler Çevre İçin Yarıştı, Ödülleri Kaptı

Bursa'da Öğrenciler Çevre İçin Yarıştı, Ödülleri Kaptı

Bursa'da, doğalgaz dağıtım şirketi Bursagaz'ın düzenlediği liselerarası çevre konulu bilgi yarışmasının finalinde öğrenciler dereceye girmek için ter döktü.

A+A-

Bursa'da, doğalgaz dağıtım şirketi Bursagaz'ın düzenlediği liselerarası çevre konulu bilgi yarışmasının finalinde öğrenciler dereceye girmek için ter döktü. 15 sorunun yöneltildiği finalde Gürsu Yıldız Tekstil Lisesi 7 okul arasında birinci olurken 3 bin liralık para ödülü ve renkli yazıcının sahibi oldu.

Alman enerji devi EWE AG'nin en büyük Türkiye yatırımı olan Bursagaz, gençlere çevre bilincini aşılamak amacıyla düzenlediği Liselerarası Çevre Konulu Bilgi Yarışması düzenledi. Bursa'nın ilçelerinde yapılan elemelerinin ardından finale kalan 7 okul Çelik Palas otel'de düzenlenen programda yarıştı. Samet Saraç Anadolu Lisesi, Emirsultan Anadolu Lisesi, İMKB Fen Lisesi, Sami Evkuran Anadolu Lisesi, Gürsu Yıldız Tekstil Lisesi, Celal Bayar Anadolu Lisesi ve Bursa Çimento Fabrikası Endüstri Meslek Lisesi'nden üçer öğrenci birinci olmak için yarıştı.

Yarışma öncesi konuşan Bursagaz Genel Müdür Danışmanı ve Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, şirketin kuruluşundan itibaren bilinçli olduğu çevre konusunda çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiğini ve düzenlenen bilgi yarışmasıyla öncelikle öğrencilerin çevre duyarlılığını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Çerçi şunları söyledi: "Verdiğimiz hizmetlerin yanı sıra çevreye olan duyarlılığımızın getirisiyle insanlarımızın da çevre duyarlılığına sahip olması için çaba gösteriyoruz. Bizler, her geçen gün tahrip olan çevremizi korumak ve gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre miras bırakmak durumundayız. Bundan 20 yıl önce Bursa'nın havası çok kirliydi. Doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla şehrin havası da temizlendi. Bir yandan çevreye yönelik yatırımlarımız sürerken bir yandan da şirket personelimizin katkılarıyla eğitime yönelik çalışmalardra bulunuyoruz. 50'ye yakın öğrenciye burs veriyoruz. Sınıfları tasarlıyoruz. Geçen sene 45 sınıfı yeniledik."

Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da Kur'anı Kerim'de cennetin tarif edilirken 'yeşillik ve suların aktığı bir yer' kelimesinin geçtiğini belirterek, "Hani derler ya 'cennet gibi bir yer'. Evet bizler, çevremize duyarlı olarak, yaşadığımız mekanları temiz tutmalıyız. Bu yarışmada da liseli öğrencilerimizin çevreye duyarlılıklarını artırmak amacıyla düzenlenmiştir" dedi.

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola ise yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim etti. Yarışmada Kazım Dağ, Resul Untöken ve Osman Erdem Güngör'ün temsil ettiği Gürsu Yıldız Tekstil Lisesi birinci, Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesi ikinci ve Emirsultan Anadolu Lisesi de üçüncü oldu. Yarışmada birinci okula üç bin, ikinci okula 1500 ve üçüncü okula da 750 TL para ödülü ile kupa ve renkli yazıcı verildi. CİHAN

Bursa'da öğrenciler çevre için yarıştı, ödülleri kaptı

Bursa'da öğrenciler çevre için yarıştı, ödülleri kaptı

Bursa'da öğrenciler çevre için yarıştı, ödülleri kaptı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.