Dr. Akan, sağlık müdürlüğü yöneticileri, çalışanları ve kamu hastanelerinin yöneticileriyle Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi'nde yapılan iftarda konuştu. Bursa'da önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Akan, Bursa'nın 4. büyük kent olduğunu, ancak aynı şeyi sağlık alanında söyleyemediklerini ifade etti.
Bursa'yı sağlık alanında hak ettiği noktaya getirmek için çalıştıklarını belirten Akan, Türkiye'nin belki de en iyi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi (AMATEM)'ni şehirde hizmete sokmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Akan, "Ayakta hasta kabulü ve tedavisi yapılan AMATEM'de önümüzdeki hafta içerisinde yatan hasta kabulüne de başlanarak, klinikte yatan hastalara 24 saat esasına göre hizmet verilecektir. Böylece, bugüne kadar İstanbul'a göndermek zorunda kaldığımız bu hastalarımızın ilimizde tedavi olmaları da sağlanmış olacaktır." dedi.
Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binası olarak açılacak olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde poliklinik hizmeti verilmeye başlandığını hatırlatan Akan, Dörtçelik Ruh Sağlığı Hastanesi'nin de güçlendirme ve ikmal inşaat ihalesinin İl Özel İdaresi tarafından yapıldığını, hastanenin 2011 yılının sonunda tamamlanmasını planladıklarını kaydetti.
Bursa'nın en az 3 eğitim ve araştırma hastanesine ihtiyaç duyduğunu kaydeden Akan, bunun için dev bir sağlık kompleksine ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Akan, bunun için Samanlı bölgesinde 465 bin 380 metrekarelik alan üzerinde bin 300 yataklı sağlık kompleksi planlandığını belirtti. Akan, şöyle dedi: "Marmara Bölgesi'ndeki tek, Türkiye'deki 3 tomoterapi cihazından birini Bursa'da hizmete sokmuş olacağız. Cihaz sayesinde, kanserli hücreler daha etkin bir şekilde yok edilecek ve hastalar ışın tedavisinin oluşturduğu olumsuz etkilere daha az maruz kalacak."