1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bursa'nın Yönetim Planı Hazır
Bursanın Yönetim Planı Hazır

Bursa'nın Yönetim Planı Hazır

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Cumalıkızık, Sultan Külliyeleri ve Hanlar Bölgesi'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne dahil edilmesi yönündeki çalışmalarında son ve en önemli adımlardan biri olan yönetim planı da hazırlandı.

A+A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Cumalıkızık, Sultan Külliyeleri ve Hanlar Bölgesi'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne dahil edilmesi yönündeki çalışmalarında son ve en önemli adımlardan biri olan yönetim planı da hazırlandı. Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında onaylanması beklenen planın ardından; UNESCO heyeti Bursa´ya gelecek ve yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, Bursa'daki alanların Dünya Miras Listesi´ne alınıp alınmayacağını 2014 yılı Haziran ayında yapılacak Dünya Miras Komitesi toplantısında karara bağlayacak.

Cumalıkızık, Sultan Külliyeleri ve Hanlar Bölgesi'nin Dünya Miras Listesi'ne alınması yönünde çalışmaları yürüten Bursa Alan Başkanlığı'nın son toplantısı, Hünkar Köşkü Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve Bursa Alan Başkanı Prof.Dr. Neslihan Dostoğlu´nun yanı sıra yönetim ile denetim kurulu üyelerinin tamamı katıldı. Toplantıda, Cumalıkızık, Sultan Külliyeleri ve Hanlar Bölgesi ile ilgili yönetim planı tanıtıldı.

Bursa Alan Başkanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, hazırlanan yönetim planının Bursa'daki tarihi alanların korunması anlamında UNESCO'ya verilmiş bir taahhüt olduğunu kaydetti. Cumalıkızık, Sultan Külliyeleri ve Hanlar Bölgesi'ni UNESCO Dünya Miras Listesi'ne aldırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini hatırlatan Dostoğlu, bu doğrultuda hazırlanan ve 2000 yılının başlarında UNESCO tarafından şart koşulan yönetim planının hedeflenen sonuca ulaşılmasında en önemli ögelerden biri olduğunu kaydetti. Dostoğlu, "UNESCO'nun yanında diğer paydaşlar için de bir taahhüt niteliğini taşıyan yönetim planımız, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülecek ve muhtemelen onaylanacak." dedi.

Planın onaylanmasının ardından UNESCO heyetinin Bursa'ya geleceğini ve verilen taahhütle ilgili çalışmaları yerinde inceleyeceğini belirten Dostoğlu, "Yönetim planını hazırlamamız, bizim için büyük bir artıdır. Çünkü Bursa'ya gelecek heyet, Cumalıkızık, Sultan Külliyeleri ve Hanlar Bölgesi'ni korumak için ne tür çalışmalar yaptığımızı, ne tür yol kat ettiğimizi yerinde inceleyecek. Eğer gelen heyetten olumlu not alabilirsek, gerçekleştirdiğimiz çalışmalar 2014 Haziran ayında yapılacak Dünya Miras Komitesi toplantısında değerlendirilecek ve Bursa'yla ilgili nihai karar verilecek." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, hazırlanan yönetim planıyla Osmanlı'nın kuruluş izlerini taşıyan hanlar bölgesiyle sultan külliyelerinin ve Cumalıkızık Köyü´nün somut olan ve olmayan değerleriyle korunmuş, yaşatılmış ve geleceğe aktarılmış olacağını söyledi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.