1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bursa’yı Fıfa U20 Dünya Kupası Heyecanı Sardı
Bursa’yı Fıfa U20 Dünya Kupası Heyecanı Sardı

Bursa’yı Fıfa U20 Dünya Kupası Heyecanı Sardı

Bu yıl 19.'su Türkiye'de düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na aralarında da Bursa’nın da bulunduğu 7 kent ev sahipliği yapacak.

A+A-

Bu yıl 19.'su Türkiye'de düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na aralarında da Bursa’nın da bulunduğu 7 kent ev sahipliği yapacak.

    Toplam 6 grupta 24 takımın katılımıyla gerçekleştirilecek karşılaşmalar 13 Temmuz Cumartesi günü oynanacak finalle sona erecek. Şampiyona, İstanbul, Bursa, Kayseri, Antalya, Gaziantep, Trabzon ve Rize de yapılacak. Bursa’da ise Atatürk Stadında oynanacak olan karşılaşmaların heyecanı şimdiden kendini hissettirmeye başladı.

    Bursa’da ilk maçın oynanacağı 23 Haziran pazar gününe sayılı günler kala Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ilgili kurum müdürleri ile bir basın toplantısı düzenleyerek Bursalıları organizasyonu sahip çıkmaya davet etti.

STATLARI DOLDURALIM

    Atatürk Stadı kale arkasında düzenlenen basın toplantısında Bursalıların maçlarda stadı doldurmalarını isteyen Vali Harput, bunun 2020 Dünya Kupası öncesi Türkiye ve Bursa için çok önemli olduğunu söyledi.
    Organizasyonun 2020 dünya kupası öncesi Türkiye ve Bursa için çok önemli bir sınav olduğuna işaret eden Harput, “Dünya kupası maçları Bursa’da 23 Haziran'da başlayacak. 23 Haziran Pazar günü başlayıp 10 Temmuz'da yapılacak yarı final maçı ile tamamlanacak. Müsabakaları 24 ülkeden 600 televizyon kanalı takip edip 190 naklen yayın yapılacak. Şehrin tanıtımı için bundan daha iyi bir fırsat olamaz.” dedi.

    Organizasyonun başarısı için başta Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak, bütün kurum ve kuruluşlarla oluşturdukları kurul ile hazırlıklarını yaptıklarını anlatan Vali Şahabettin Harput, tüm Bursalıların elini taşın altına koymasını istedi. Organizasyonun Türkiye'nin 2020 Dünya Kupasını alabilmesi için çok önemli olduğunun altını çizen Harput, bu maçların dolu tribünlere oynanmasının bu şansı artıracağının altını çizdi.

"50 BİN BİLET DAĞITILACAK"

    Kupanın Bursa ve Türkiye'nin tanıtımı için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Vali Harput, Spor Bakanlığı, valilik, belediye ve Bursalı işadamları amatör sporculara, şehit aile ve çocukları için 50 bin bilet alacağını belirterek, bunun 25 binini bakanlık, 25 binini ise Bursalı sanayici ve işadamlarının alacağını söyledi.

ALTEPE: BURSA GEREKENİ YAPACAKTIR

    Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe ise şunları ifade etti:    
    "Bu organizasyon dünyanın en önemli etkinliklerinden bir tanesi. Her şeyden önemlisi futbol dünyada en çok izlenen spor dalı. Bu turnuva hem ülkenin hem de şehrimizin tanıtımı için büyük bir fırsat. Bursa’nın spor kenti olması için yatırımlar yapıyoruz. Avrupa ve dünya çapındaki spor organizasyonları için Bursa ve Antalya ön planda yer alıyor. Tanıtım için çok kısa zaman olmasına karşın, Bursa bu görevini başarıyla yapacaktır."

    Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ile Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı da, şampiyonaya kuruluşları adına her türlü desteği vereceklerini belirtti.
    Basın toplantısının ardından Vali Şahabettin Harput, beraberinde ki kurum yetkileri ve işadamları ile baş başa bir görüşme yaptı.
CİHAN

Bursa’yı FIFA U20 Dünya Kupası heyecanı sardı

Bursa’yı FIFA U20 Dünya Kupası heyecanı sardı

Bursa’yı FIFA U20 Dünya Kupası heyecanı sardı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.