1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Büyük Bedeller Ödenerek Bu Seviyeye Geldi"
Büyük Bedeller Ödenerek Bu Seviyeye Geldi

"Büyük Bedeller Ödenerek Bu Seviyeye Geldi"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, demokrasinin, büyük bedeller ödenerek bu seviyeye geldiğini söyledi.

A+A-

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, demokrasinin, büyük bedeller ödenerek bu seviyeye geldiğini söyledi. Yılmaz, Türkiye ekonomisinin de 230 milyar dolardan 786 milyar dolarlık bir seviyeye çıktığını belirtti.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) düzenlediği 36.Girişim ve İş Dünyası Konseyi toplantısı Elazığ'da yapıldı. Toplantıya, Bakanı Yılmaz’ın yanı sıra, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, FIRSATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Alper Bektaş, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça ve Elazığ İş Kadınları Derneği (ELİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Açık ile çok sayıda iş adamı ve vatandaş katıldı.

Konuşmasına Türkiye’nin ekonomik durumu ile ilgili açıklamalar yaparak başlayan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin vesayetçi dönemden bugünlere geldiğini hatırlattı. Türkiye’nin, sadece ekonomi ile değil 10 yıldaki demokratik adımlarla da dünyaya örnek olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, "Geçmişte kâğıt üzerindeki bağımsızlık bugün fiili hale gelmiş durumda. " diye konuştu. Şiddetin olduğu yerde demokratik siyasetin bittiğini belirten Yılmaz, "Siyaset konuşmanın alanıdır. Müzakerenin alanıdır... Şiddete bu ülkede yer yok, kim yaparsa yapsın. Bu, ülkenin birliğine, beraberliğine geldiği yere zarar veriyor. " dedi.

Doğu Anadolu’nun yatırım yapılır seviyeye geldiğini belirten Bakan Yılmaz, "Malatya büyükşehir olacak. Elazığ nüfusu ile kadim bir şehir. Kültür ve tarihi anlamda önemli bir şehir konumunda." şeklinde konuştu.. Tunceli’nin doğal ve kültürel bir şehir olduğunun altını çizen Bakan Yılmaz, turizm başta olmak üzere bölgede özel sektörü bu bölgeye cezbetmek gerektiğini vurguladı.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.