17 Aralık 2025
Altın 5921.272
BIST 11348.83
Dolar 42.6764
Euro 50.1656
Sterlin 57.258
Ankara -1°C

Büyük tatbikat için köy kapatıldı!!

Büyük tatbikat için  köy kapatıldı!!
KARS'ın Cumhuriyet Köyü Akbaba Dağları'nda 3'üncü Ordu Komutanlığı tarafından organize edilen 2010 Sarıkamış Kış Tatbikatı için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Kars'a 10 kilometre uzaklıkta olan Cumhuriyet Köyü'ne giderek askeri biriliklerin hazırlıklarını görüntülemek isteyen gazeteciler, dün yasak sürprizi ile karşılaştı. Gazeteciler köy dışına çıkarılarak tatbikatın basına kapalı yapılacağı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nca iki yılda bir gerçekleştirilen Sarıkamış Kış Tatbikatı, 2008 yılında Kuzey Irak'a yönelik Güneş Operasyonu nedeniyle yapılmamıştı.

Bugün başlayacak tatbikatı Erzincan iddianamesinde bir numaralı sanık olarak gösterilen 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk yönetecek. Tatbikat, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanlarının katılımıyla 4 yıl aradan sonra tekrar icra edilecek. Tatbikata Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı'nın katılmayacağı öğrenildi.

12 subayla Bodrum'da Sürpriz Buluşma
GENELKURMAY Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, dün Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Kara Kuvvetleri Kamp Eğitim Merkezi'nde 12 üst düzey subayla bir araya geldi. Başbuğ yaklaşık bir saat süren toplantıya katıldıktan sonra kampın Bodrum Kalesi manzaralı restoranında eşi Sevil Başbuğ ve subaylarla birlikte deniz ürünlerinden ve salatadan oluşan öğle yemeği yedi. Kısa bir yürüyüşün ardından Başbuğ, Ankara'ya döndü.

Çiçek ısrarlı 'imza taklit'
'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nda imzası bulunduğu öne sürülen Albay Dursun Çiçek, bir kez daha ıslak imzanın kendisine ait olmadığını savundu. Çiçek, 'İmzam çok iyi taklit edilmiş, yetkilileri göreve çağırıyorum' dedi. Albay Çiçek, 'O kağıt parçasına imzanın taklit makinesi marifetiyle atılmış olduğu iddiamız devam ediyor. O yüzden, o ıslak imzalı sahte planda tek gerçeğe yakın olan şey, çok iyi taklit edilmiş olan imzadır' dedi. Açıklamada ayrıca soruşturmayı yürüten savcı ve hakimler hakkındaki şikayetleri 8 aydır sonuçlandırmayan Adalet Bakanlığı da eleştirildi. Çiçek'in avukatı Mustafa Çevik ise, Jandarma Kriminal Dairesi'nin soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiğini öne sürdü.(akşam)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir