17 Aralık 2025
Altın 5921.272
BIST 11348.83
Dolar 42.6764
Euro 50.1656
Sterlin 57.258
Ankara -1°C

Büyükelçi Jeffrey Dışişleri'ne Çağrıldı!

Büyükelçi Jeffrey Dışişleri'ne Çağrıldı!
Tasarının kabul edilmesinin hem Türk-ABD ilişkilerine hem de Türkiye ve Ermenistan arasındaki nomalleşme sürecine zarar vereceği uyarısında bulunuldu.
1915 Olaylarına ilişkin tasarının Amerikan Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmesinin ardından Amerika Birleşik Devletlerinin Ankara Büyükelçisi James Jaffrey Dışişleri bakanlığına çağrıldı.

Jeffrey Dışişleri Bakanılığı'nda Müsteşar yardımcısı Selim Yenel ile görüştü.

Türkiye'nin tepkisinin Büyükelçi Jeffrey'e sözlü iletildiği öğrenildi.

Görüşmede Türkiye, tasarının kabul edilmesinin hem Türk-Amerikan ilişkilerine hem de Türkiye ve Ermenistan arasındaki nomalleşme sürecine zarar vereceği uyarısında bulundu.

Amerikan Büyükelçisine "Türkiye'nin hiçbir şartta baskı altında karar almayacağı" hatırlatması yapıldı.

Görüşmenin ardından Amerikan Büyükelçisi James Jeffrey Türkçe olarak kısa bir açıklama yaptı ve Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın mesajını okudu.

Jeffrey "Kongre tarafından karar alınması doğru değil biz buna karşı çıkıyoruz. İnanıyoruz ki kongrenin karar almaması gerekir. Biz bunu tekrar söyledik. Kongre de yeni bir aksiyona karşıyız" açıklamasını yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir