Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle öğretmenlere resepsiyon verdi.
Büyükelçiliğin rezidansında verilen resepsiyona; Kiev İl Milli Eğitim Müdürü Oksana Dobrovolska, Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Edebiyat Enstitüsü Türkoloji Bölümü Başkanı Vladimir Pidvoynıy, Kiev ilçe milli eğitim müdürleri, Uluslararası Meridyen Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Kes ve çok sayıda öğretmen katıldı.
Samsar, konuklara Öğretmenler Gününün tarihçesi ve öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulayan konuşma yaptı.
Bir çocuk için aileden önce bilgi kaynağının öğretmen olduğuna dikkat çeken Samsar; “Belki birçok durumda anneden babadan çok sizlerin payı vardır. Bazen bir arkadaş, bazen bir ailenin büyüğü, bazen bir umut, bazen de bir rol model oluyorsunuz” dedi.
Rezidansa geldiğinde kendisini Türkiye’ye gitmiş gibi hissettiğini söyleyen Oksana Dobrovolska, Büyükelçi'ye davetinden dolayı teşekkür etti.
Kiev’de faaliyet göstere Meridyen Okulu’nun çalışmalarından övgü ile söz eden İl Eğitim Müdürü Dobrovolska, Meridyen Okulu ile birlikte hâlihazırda devam eden Türkçe Olimpiyatları gibi çok sayıda müşterek projelerinin olduğunu dile getirdi.
Gecenin sonunda İl Eğitim Müdürü Dobrovolska rezidanstaki piyanonun başına geçerek Kiev’in ilçe eğitim müdürlerinin koro eşliğinde mini bir konser verdi.Ukraynalı öğretmenler kendilerinin bu vesileyle hatırlanılması, yakın alaka ve sıcak ilgiden dolayı Büyükelçi Samsar’a teşekkür etti.
CİHAN




Kaynak: