Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar, Kiev Uluslararası Kadınlar Kulübü (IWCK)’nün düzenlediği yardım organizasyonuna katkıda bulunan işadamlarına resepsiyon verdi.
Büyükelçisi Mehmet Samsar ve eşi Bayan Feruza Samsar ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe; Kiev Ticaret Müşaviri Mehmet Ali Erkan, THY Kiev Genel Müdürü Hakan Yılmaz, Kiev Büyükelçiliği çalışanları, IWCK kermesine desteklerini esirgemeyen şirket ve kişilerin yanı sıra basın mensupları katıldı.
Kiev Büyükelçiliği rezidansında verilen resepsiyona davetlilere hitaben bir konuşma yapan Büyükelçi Mehmet Samsar; “Çok güzel, çok büyük bir stantta orada çalışan çok zarif hanımlarımızın gayretleri sonucunda 16 bin 500 Euro gibi kermesin en yüksek parası toplandı. Bu hepinizin başarısı oldu. İşadamlarımızla her zaman gurur duyduk. Bu sefer ayrıca bir güç gösterisi oldu. Muhtaçlara büyük bir katkıda bulunduk. Katkı verenlere, bir fiil çalışanlara aynı şekilde organize edenlere de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz sizlerin değerli katkılarınızdan dolayı o günü simgeleyecek ufak birer plaket vermeyi uygun gördük ve sizlere bu akşam teşekkür etmek istedik.” dedi.
Rezidanstaki etkinlik davetlilere Türk mutfağından seçme lezzetlerin ikramıyla son buldu.
EN ÇOK YARDIMI TÜRKİYE TOPLADI
1 Aralık 2012’de, Kiev Expo Plaza’da gerçekleşen yardım amaçlı kermese Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği de katılmış 16 bin 500 Euro nakdi yardım etkinlikte yer alan 47 ülkeyi açık ara geride bırakmıştı. Kiev Ticaret Baş Müşavirliğinin duyuruda bulunduğu yaklaşık 170 Türk firmasından 45’i yardım kampanyasına aynî ve nakdî yardımda bulunmuştu.
Büyükelçi Mehmet Samsar, Türk bayraklarıyla donatılmış standa son satış yapılana dek beklemiş ve gönüllüler gibi hayır satışlarına destek olmuştu.
1992 yılında kurulan ve Ukrayna halkına hizmet amacı taşıyan IWCK’nin 47 ülkeden yaklaşık 400 üyesi bulunuyor.
Büyükelçi Samsar kermese medya katkısından dolayı, Cihan Haber Ajansı (Cihan) Kiev Temsilcisi ve www.ukraynahaber.com Haber Portalı Genel Yayın Yönetmeni Yunus Erdoğdu’ya da plaket verdi.
CİHAN




Kaynak: