Her zaman esnaf ve zanaatkarın yanında olduklarını belirten Kocaoğlu, "Hep birlikte, valiliğimizle, odalarımızla, meslek örgütlerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla bu şehrin bütün değerlerini ön plana çıkaracak projeleri hayata geçirmek zorundayız." şeklinde konuştu. İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Kocaoğlu, "Çalışmalar çok iyi gidiyor. Samimiyetle, iyi niyetle devam ettiğimiz müddetçe daha da güzel işler yapacağız. Önümüzdeki haftalarda kültür sanat konusunda öne çıkan isimleri çalıştayla bir araya getireceğiz. Konularına göre alt komiteler oluşturacağız." dedi.
Tarihî Kemeraltı çarşısındaki çalışmaları da aktaran değinen Kocaoğlu, Anafartalar Caddesi cephe düzenlemelerinin tamamlanmasının ardından yan sokaklar ve Altınpark'a kadar olan arterde çalışma yapacaklarını söyledi. Kemeraltı'ndaki işporta ve çığırtkan problemine de değinen Büyükşehir Belediye Başkanı, şunları kaydetti: "İl Emniyet Müdürlüğümüz'e, zabıtalara verdiği destekten dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Sayelerinde üç ayda çok büyük başarılar elde edildi. Yeterli değil ama üzerinde durdukça daha da düzelip disipline girecek."
Ziyaret sonunda Başkan Kocaoğlu'na yaldız süslemeli seramik bir vazo hediye eden İESOB Başkanı Mutlu, bu sene ilk defa "Yılın Ahisi" sistemini uygulamaya koyduklarını, zanaatkar Osman Yaşar'ın bu unvana olmaya hak kazandığını söyledi. (CİHAN)

