21 Ağustos 2026
Altın 7135.68
BIST 14514.82
Dolar 48.0499
Euro 56.1684
Sterlin 65.4363
Ankara 31°C

Büyükşehir Belediyesi Aliağa Mezbahası Ab Standartlarına Geliyor

Büyükşehir Belediyesi Aliağa Mezbahası Ab Standartlarına Geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Müdürü Fazıl Ölçer Aliağa'da tadilatı devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Mezbahası'nda incelemelerde bulundu. Devam eden tadilatın Şubat

Devam eden tadilatın Şubat ayı içerisinde bitirilerek mezbahanın yeniden faaliyetine devam edeceğini belirten Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Müdürü Fazıl Ölçer, "Uzun yıllardır faaliyet gösteren Aliağa Mezbahası'nın yenilenme çalışmaları devam ediyor. Tüm zemin ve duvarlar poliüretan malzemesi ile kaplanacak. Ayrıca idari bina ve bağırsak ünitesi büyütülerek yenilenecek. Çalışmalar bittiğinde Aliağa Mezbahası AB standartlarına uygun bir mezbaha haline gelecek. Ayrıca saha ve bahçe peyzaj düzenlemeleri Aliağa Belediyesi ile ortak yapılacak. Şubat ayı içerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Mezbahası yeniden hizmete başlamış olacak." dedi.

Peyzaj düzenlemesini Aliağa ve Büyükşehir Belediyeleri birlikte yapacak. Yapılan çalışmalardan memnuniyetini dile getiren Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, İzmir sınırları içindeki mezbahalarda kesim, muayene ve denetim hizmetlerini Büyükşehir Belediyesi yaptığını hatırlattı. Oğuz, "Son çıkarılan Büyükşehir Yasası ile Büyükşehir Belediyesi'ne devir edilen Aliağa Mezbahası bölgemizin için önemli mezbahadır ve tadilat yapılması gerekliydi. Bitiğinde çok daha modern ve kullanışlı bir mezbahamız olacak. Peyzaj ve çevre düzenlemesini de Büyükşehir ile birlikte yapacağız." diye konuştu. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir