Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yıldır sürdürdüğü meslek edindirme kursları hasta bakımından, çiniciliğe, yabancı dilden bilgisayar kullanımına kadar 113 branşta düzenleniyor. Kurslara katılmak isteyenler il genelindeki KOMEK merkezlerine nüfus cüzdanı, diploma veya öğrenci belgesinin fotokopisiyle müracaat edebilecek.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, meslek edindirmede Türkiye'ye örnek olan KOMEK'in Konya'daki ve yurt dışındaki şubeleri ile gönüllerde yer edindiğini söyledi. KOMEK'in 5 yılda büyük mesafe kat ettiğini hatırlatan Tahir Akyürek, 18 kurs merkezinde 113 branşa açılan kurslardan bugüne kadar 58 bin mezun verdiğini anımsattı. Akyürek, Konya halkı ile kurulan gönül bağı sonucu mezun olanların büyük kısmının vasıflı iş gücüne katıldığını sözlerine ekledi.
KOMEK'te 28 Eylül'de başlayan yeni dönem kayıtlarının 16 Ekim'e kadar devam edeceğini vurgulayan Başkan Akyürek, en fazla ilginin, bilgisayar, yabancı dil, halkla ilişkiler, eğitici annelik, aile içi iletişim branşlarına olduğunu ifade etti. (CİHAN)

