02 Temmuz 2026
Altın 6182.5
BIST 14444.03
Dolar 46.6902
Euro 53.538
Sterlin 62.0832
Ankara 34°C

"ByLock"çu karı koca gözaltına alındı

"ByLock"çu karı koca gözaltına alındı
Adliyeye sevk edilen çiftten koca tutuklandı, eşi adli kontrolle serbest bırakıldı.

 Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla gözaltına çiftten koca tutuklandı, eşi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Belsin semtindeki bir internet kafede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in videolarını izleyen koca M.M. ve eşi Y.M, vatandaşlar tarafından ihbar edildi. 

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan incelemede, koca M.M'nin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen askeri personel olduğu, Y.M'nin de daha önce kullandığı 3 telefon hattına örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" yüklediği tespit edildi. 

Gözaltına alınan çift, emniyetteki işlemlerinin ardından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. 

Savcılıktaki sorgusu tamamlanan zanlılardan koca M.M. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, eşi Y.M. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir