1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Cadde İsminin Kaldırılması İçin Dava Açtı
Cadde İsminin Kaldırılması İçin Dava Açtı

Cadde İsminin Kaldırılması İçin Dava Açtı

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Samsun Şubesi Örgütlenme Sekreteri Yılmaz Tuluk, Alevi vatandaşlara geçmişte büyük zulüm yaptığını öne sürdüğü Ebussuud Efendi isminin İlkadım ilçesinde bir caddede yer almasına tepki göstererek, kaldırılması için Bölge İd.

A+A-

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Samsun Şubesi Örgütlenme Sekreteri Yılmaz Tuluk, Alevi vatandaşlara geçmişte büyük zulüm yaptığını öne sürdüğü Ebussuud Efendi isminin İlkadım ilçesinde bir caddede yer almasına tepki göstererek, kaldırılması için Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

Büro Emekçileri Sendikası(BES) Samsun Şubesi Örgütlenme Sekreteri Yılmaz Tuluk, Ebussuud Efendi Caddesi isminin bulunduğu yerden kaldırılması ya da değiştirilmesi için Samsun Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtığını söyledi. BES Samsun Şubesi Örgütlenme Sekreteri Yılmaz Tuluk, "Samsun’un İlkadım ilçesi Selahiye Mahallesi'ndeki bir caddeye, fetvaları ile Alevi toplumunun katledilmesini bile helal gören bir anlayışın tarihte temsilcisi, Kanuni Sultan Süleyman’ın Şeyhülislamı olan Ebussuud Efendi’nin adının verilmiş olması, Alevi toplumunu rencide etmektedir. Dolayısıyla, bu ismin Samsun’da bir caddede yer alması Aleviler için rahatsızlık vericidir. Alevi bir yurttaş olarak bu caddenin isminin değiştirilmesini talep ediyorum. Bunun için de Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açmış bulunmaktayım." dedi.

Öte yandan Yılmaz Tuluk’un Ebussuud Efendi isminin değiştirilmesi için Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'ne verdiği teklif reddedildi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.