13 Aralık 2025
Altın 5897.703
BIST 11311.31
Dolar 42.6861
Euro 50.1507
Sterlin 57.0609
Ankara 10°C

Çağlar, Olay Medya Grubu'nu Tmsf'den Geri Aldı!

Çağlar, Olay Medya Grubu'nu Tmsf'den Geri Aldı!
İşadamı Cavit Çağlar, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından el konulan Olay Medya Grubu'nu geri aldı.
İşadamı Cavit Çağlar, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Olay Medya Grubu'nu geri aldı. TMSF, 07 Mart 2008'de ortaklık ve yönetim yapısıyla Çağlar Grubu'na ait Olay Radyo ve Televizyon Yayıncılık A.Ş. ile Olay Basın ve Yayıncılık A.Ş. firmalarının yönetim ve denetimi devralmıştı.

Cavit Çağlar ile TMSF arasında yaklaşık 700 milyon liralık borçla ilgili görüşmelerin anlaşmayla sonuçlanması üzerine devir protokolü imzalandı. Fon Kurulu'nun onayına sunulan anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle Olay Medya'nın da yeniden Çağlar'a iadesine karar verildi. Olay Medya Nergis Holding bünyesine katıldı.

Çağlar'a Olay Medya'yı geri kazandıracak ve borçlarını takvime bağlayacak anlaşma süreci TMSF'nin Çukurova Grubu'yla yaptığı protokolle başladı. Çağlar Grubu, TMSF yönetimi ile 2004 yılında masaya oturarak bir borç ödeme protokolü imzalamıştı. Protokolle Çağlar, Interbank'tan kaynaklanan 1.6 milyar doları taksitler halinde ödemeyi kabul etti. Ancak, birkaç yıl sonra, ödeme aksayınca protokol iptal edildi. Bu süreçte Interbank dosyasını yeniden incelemeye alan TMSF uzmanları, Interbank'tan Çukurova Grubu'na 250 milyon dolarlık bir kredi kullandırıldığını tespit etti ve söz konusu para faizi ile birlikte Çukurova Grubu'ndan istendi.

GÖRÜŞME GEÇEN HAFTA BİTTİ

TMSF ile Çukurova arasında yapılan görüşmeler sonucunda, grup, Interbank'tan kaynaklanan ve faizi ile birlikte 600 milyon doları bulan borcu ödemeyi kabul etti. Görüşmelerde TMSF de faizde indirim yaptı. Grupla, 2009 yılının Mayıs ayında 398 milyon dolarlık borcun ödenmesi için protokol imzalandı. Çukurova Grubu, Interbank'ın borçlarını taksitler halinde ödemeye başladı. Bu anlaşmayı gören Cavit Çağlar da protokolün imzalanmasının ardından borcunun yeniden yapılandırılması için TMSF'ye başvuruda bulundu. TMSF ile Çağlar arasındaki görüşmeler geçen hafta tamamlandı. Mutabakat çerçevesinde el konulan şirketler Çağlar'a iade edilecek. Çağlar da tahsil edilenler düşüldükten sonra kalan borcu taksitle ödeyecek. İddiaya göre kurulun onay vermesiyle son imzalar atıldı.

TMSF'nin konuyla ilgili bugün bir açıklama yapması bekleniyor. Cavit Çağlar da gelinen son durumu basın toplantısıyla konuya duyuracak. Cavit Çağlar, 7 Ekim 2008'de yaptığı açıklamada, Olay Medya'nın satışının her zaman kalbini burktuğunu, bu müesseseyi kendi çocuğu gibi 20 yıl önce kurarak geliştirdiğini ifade etmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir