20 Ağustos 2026
Altın 6910.12
BIST 14375.86
Dolar 47.9461
Euro 56.2718
Sterlin 65.6282
Ankara 29°C

Çağlayan İhracattaki Düşüşe Değindi

Çağlayan İhracattaki Düşüşe Değindi
Çağlayan, ihracatta binde 3'lük azalmanın altın ihracatındaki düşüşten kaynaklandığını söyledi.
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ihracatta, 2009 Ocak ayına oranla binde 3'lük azalmanın altın ihracatındaki düşüşten kaynaklandığını söyledi.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan İstanbul'daki Türk-Fransız İş Konseyi'nde, basın mensuplarının ihracat rakamlarına ilişkin sorusunu cevapladı.

2009-2010 Ocak ayları arasında yaklaşık 21 milyon dolarlık fark olduğunu hatırlatan Çağlayan, 2009 rakamları içinde 1,1 milyar dolarlık altın ihracatının da bulunduğunu belirtti.

Zafer Çağlayan, "Altın hariç baktığımız zaman ihracatımızın Ocak 2010'da 2009 Ocak ayının ihracatına göre 700 milyon dolar daha fazla olduğunu görüyoruz. Yani buradaki rakamların detaylarını iyi araştırmakta fayda var, aksi halde değerlendirmeyi yanlış ve eksik yapmış oluruz" dedi.

Çağlayan, altın ihracatının azalmasının Türkiye'de güven ve istikrarın sürdüğünün ve yabancı sermayenin Türkiye dışına çıkmadığının işareti olduğunu söyledi.

Fransız Dış Ticaret Bakanı Anne Marie Idrac iki ülke arasında halen 10 milyar dolar olan dış ticaret hacmini 2012 yılına kadar 15 milyar avroya çıkartmayı teklif etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir