Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Tahsin Özdemir, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali gibi yetkililerin katıldığı gala gecesine ayrıca Köln'deki Türk işadamları organizasyonları Sinerji Köln İşadamları Derneği (SYNKO) Başkanı Haşim Akman ve Genel Müdür Tekin Ataç, MÜSİAD NRW Başkanı Orhan Bilen, Türk İşadamları Dernekleri Avrupa Federasyonu (TİDAF) Genel Başkanı Ahmet Serdar Yenice, Avrupa Döner Odası Başkanı Yunus Altunsoy, Avurpalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı işadamı Süleyman Arslan gibi işadamları, Uluslararası Çalışma Örgütü ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Birliği, TD-IHK, ATİAD gibi kurumların yönetici ve mensupları katıldı.
Tanıtım galası TRT eski sanatçıları Necdet Demirhan ve Metin Övek'in icra ettikleri canlı sanat müziği ile başladı. Daha sonra Türkiye'de iş hayatı ve iş güvenliği konusunda bilgi veren bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Daha sonra ataşe Tahsin Özdemir, Bakan Ömer Dinçer'in 19. İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi'ne davet mektubunu okudu. Mektubunda küresel ekonomik krizin diğer etkilerin yanı sıra iş sağlığı ve güvenliğine de olumsuz etkileri olduğuna vurgu yapan Bakan Dinçer, "Küresel sorunlar küresel işbirliğini gerektirir." dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Genel Müdür Kasım Özer ise, Düsseldorf'ta, 3 ile 6 Kasım arasında düzenlenen A+A Fuarı'nda stant açmak ve 19. İş Güvenliği Kongresi'ni tanıtmak için buraya geldiklerini belirterek, "Çok güzel geri dönüşlerimiz oldu, çok verimli çalışmalar yaptık. Bir çok Alman yetkili ve kurumla görüşme, bağlantı kurma imkanımız oldu. Açtığımız iki stanttan sonra bu gala ile kongreyi tanıtmaya başladık. Ben 25 yıl iş müfettişliği yaptım. İş sağlığı ve güvenliği sadece işçinin sağlık ve güvenliği ile sınırlı değildir. Sağlık ve güvenlik hayatımızın her safhasında yer alan ve herkesi ilgilendiren bir konudur. Buradan hareketle bizim, ilkokuldan üniversiteye kadar iş güvenliği ve sağlığını anlatan derslerin verilmesi projemiz, çalışmalarımız var." diye konuştu.
Türkiye'de bu alandaki çalışmaların görüldüğünü ve meyvesini verdiğini, bu şekilde 19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi'nin Türkiye'de yapılmasına karar verildiğini belirten Özer, "Bu elbette Türkiye için büyük bir kazançtı. Çünkü 11-15 Eylül 2011 tarihlerinde, İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezi'nde, dünyanın yaklaşık 150 ülkesinde misafir ağırlayacağız." ifadelerini kullandı.
İş sağlık ve güvenliğinin sadece devletin başarabileceği bir konu olmadığını hatırlatan Özer, işçi ve işveren kuruluşlarının da bu taşın altına elini koyması gerektiğini vurguladı ve tüm kuruluşların manevi desteğini beklediklerini kaydetti. Başkonsolos Basa ise, "Kongrenin Türkiye'de yapılması kararını, Türkiye'nin gerçekleştirdiği reformlarla birlikte değerlendirmek gerekir. Çalışma Bakanlığımız tarihi olarak adlandırılabilecek adımlar atmıştır. Bu kongre ülkemizdeki bilgi birikimi ve reformlara katkı yapacaktır." diye kaydetti. Daha sonra canlı müzik eşliğinde, açık büfe şeklinde sunulan Türk yemeklerinden yenildi. (CİHAN)

