1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cam Festivali’nin Gözdesi Cam Heykeller Oldu
Cam Festivali’nin Gözdesi Cam Heykeller Oldu

Cam Festivali’nin Gözdesi Cam Heykeller Oldu

2. Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali dünyaca ünlü cam ustalarının şovlarına sahne oluyor.

A+A-

2. Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali dünyaca ünlü cam ustalarının şovlarına sahne oluyor. Festival süresince her gün farklı bir sanatçının cama hayat verdiği çalıştaylarda son olarak dünyaca ünlü sıcak cam heykel sanatçısı Martin Janecky atölyeye girdi.

Odunpazarı’nın tarihi Kurşunlu Külliyesi’nde devam eden Cam Festivali’nde, Amerikalı cam ustası Paul De Somma’nın eşlik ettiği Janecky, cam heykelleriyle sıcak cam atölyesini dolduran sanatseverlere görsel şölen sundu. 4 saat boyunca atölyede etkili bir çalışma gerçekleştiren ve kendine has teknikleriyle genç cam sanatçılarına adeta özel bir ders veren Janecky, bütün dikkatleri üzerine çekti. Büyük ilgiyle izlenen çalıştayı yakından takip eden Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı çalıştay sonunda Janecky’i kutladı.

CAM SANATIYLA ODUNPAZARI'NDA TANIŞTILAR

Özellikle farklı kentlerden Odunpazarı'na gelen konukların büyük ilgi gösterdiği festival kapsamında son olarak Bolu Canip Baysal İlkokulu öğrencileri, Odunpazarı Sıcak Cam Atölyesi'ni ziyaret etti. Öğretmen ve velileriyle birlikte gerçekleştirdikleri ziyarette dünyaca ünlü cam sanatçısı Martin Janecky'in çalıştayına konuk olan öğrenciler, camın etkileyici dünyası ile tanıştı.

Dünyaca ünlü Çek sanatçı Martin Janecky'in gerçekleştirdiği çalışmayı büyük bir ilgi ile izleyen çocuklar, hayatlarında ilk kez bir cam atölyesinde bulunduklarını belirterek, yapılan çalışmalardan oldukça etkilendiklerini dile getirdi. CİHAN

Cam Festivali’nin gözdesi cam heykeller oldu

Cam Festivali’nin gözdesi cam heykeller oldu

Cam Festivali’nin gözdesi cam heykeller oldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.