Altın 5715.648
BIST 10628.63
Dolar 42.268
Euro 49.196
Sterlin 55.5646
Ankara 5°C

Cameron Myanmar’a Yaptırımları Kaldırma Çağrısı Yaptı

Cameron Myanmar’a Yaptırımları Kaldırma Çağrısı Yaptı
İngiltere Başbakanı David Cameron, Myanmar’a uygulanan ekonomik yaptırımların, ülkedeki reformları ve değişimi kabul etme adına askıya alınması gerektiğini söyledi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Myanmar’a uygulanan ekonomik yaptırımların, ülkedeki reformları ve değişimi kabul etme adına askıya alınması gerektiğini söyledi.

İngiltere Başbakanı Cameron, bugün Myanmar ziyareti çerçevesinde demokrasi yanlısı muhalif lider Aung San Suu Kyi ile bir araya geldi. Görüşme sonrası yaptığı açıklamada Cameron, Myanmar’a uygulanan ekonomik yaptırımların kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Cameron’un yaptırımların askıya alınması yönündeki çağrısını olumlu karşılayan Suu Kyi ise bunun “reformcuların elini güçlendireceğini” aktardı.

Cameron, Suu Kyi’nin partisinin ara seçimlerdeki zaferinden sonra ülkeyi ziyaret eden ilk Batılı devlet adamı. Cameron, ziyaret çerçevesinde Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein ile de görüşürken, hükümetin reformların geri alınamaz olduğunu göstermesi gerektiğini ifade etti.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir