Altın 5443.213
BIST 10924.53
Dolar 42.2252
Euro 48.7573
Sterlin 55.618
Ankara 8°C

Cami Kapısı Önündeki Mezarın Hikayesi

Cami Kapısı Önündeki Mezarın Hikayesi
Rize’nin İyidere ilçesi Denizgören Köyü Camii’nin giriş kapısı önünde duran mezar, görenleri şaşırtıyor..

Rize’nin İyidere ilçesi Denizgören Köyü Camii’nin giriş kapısı önünde duran mezar, görenleri şaşırtıyor. Yaklaşık 150 yıl önce camiyi yaptıran köy sakinlerinden Mehmet Kalkavan, yaptırdığı caminin önünde uğradığı saldırı sonucu öldürülünce, yakınları tarafından öldürüldüğü yere gömüldü. Kalkavan'ın torunları, mezarı kaldırmayı düşünmediklerini ifade etti.

Denizgören Köyü Camii'nin etrafında kabristanlık olmasına rağmen giriş kapısı önünde duran mezarın ilginç bir hikayesi var. Yaklaşık 150 yıl önce yaptırdığı caminin önünde vurulan köy sakinlerinden Mehmet Kalkavan'a ait mezar, dikkat çekiyor. Kalkavan'ın torunları, dedelerinin vurulduğu yere gömüldüğünü ve bu mezarı kaldırmayı düşünmediklerini söyledi. Köy sakinlerinden Şükrü Murtezaoğlu, 150 yıldır mezarın orada bulunduğunu ifade ederek, "Mezarın sahibini ve hikayesini mezarın üzerindeki kitabeden öğrendik. Biz camiyi ve mezarı restore ettik. Kalkavan’ı kimin öldürdüğü hakkında bir bilgiye sahip değiliz. Yerini de değiştirmedik." dedi.

Mehmet Kalkavan’ın torunları Enver ve Davut Kalkavan ise yaptıkları açıklamada, "Mezar caminin girişinde olsa da caminin giriş ve çıkışlarına mani olmuyor. Bu nedenle yerini değiştirmeyi düşünmüyoruz. Biz kendimizi bildik bileli buradaydı hep burada kalacak." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir