Vakfıkebir Belediyesi Sabri Bahadır Kültür Merkezi'ndeki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programda konuşan Vakfıkebir Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Baştan, öğretmen ve öğrencilerin gösterdikleri üstün gayretle bu vatanı bize emanet eden insanlara layık olduklarını söyledi. Baştan, 'Programın yapımında emeği geçen bütün öğretmen ve öğrencilerimize, katılımcılara ve destek veren esnafımıza teşekkür ediyorum." dedi.
Daha sonra Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Mehmet Emin Kalaycı ve öğrencileri Çanakkale türkülerini seslendirdi. Öğrencilerden Elif Günaydın'ın söylediği "Bir bayrak dalgalanır gökyüzünde" isimli şiir ise herkesi duygulandırdı. Ardından Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Gidenlerin ardından" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.
Programa, Belediye Başkan Vekili Kemal Sağlam, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Savaş Çağlar, Cumhuriyet Savcısı Özlem Yılmaz, Jandarma Komutanı Yener Ülker, Emniyet Müdürü Serdar Hatipoğlu, Milli Eğitim Müdürü Fethi Sağlam, İl Genel Meclis Üyeleri Şenol Bahadır, Rıfat Yavuzyılmaz, daire amirleri ve okul müdürleri ile öğrenciler katıldı. (CİHAN)
