21 Ağustos 2026
Altın 7092.52
BIST 14529.83
Dolar 48.0641
Euro 56.1778
Sterlin 65.6147
Ankara 35°C

Çanakkale'de Destanlaşanlar Anıldı

Çanakkale'de Destanlaşanlar Anıldı
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde ilçe müftülüğü tarafından Belediye Kültür Sarayı'nda Çanakkale'de Destanlaşanlar konulu konferans düzenledi.
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde ilçe müftülüğü tarafından Belediye Kültür Sarayı'nda Çanakkale'de Destanlaşanlar konulu konferans düzenledi. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, siyasi partilerin ilçe başkanları ve kalabalık bir davetli grubunun katıldığı programda konuşan Tavşanlı Müftü Vekili İsmail Dinç, 250 bin şehidin verildiği ve kendisinin de dedesini kaybettiği Çanakkale'de destanlaşan kahramanların programına teşrif eden katılımcılara teşekkür etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Çanakkale Emekli Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yıldız, kara ve deniz savaşları olarak iki şekilde yapılan Çanakkale'deki mücadelede Türk halkının vatan sevgisinin ortaya çıktığını kaydetti. Savaş sırasında Havranlı Kocaseyit'in, Niğdeli Ali'nin yardımıyla 276 kilogramlık top mermisini sırtına alarak vinci bozulan topun ağzına sürdüğünü, ancak daha sonra kahramanlık fotoğrafı için yapılan deneyimde 150 kilogramı kaldırabildiğini söyledi.

Gencinden yaşlısına öğrencisinden öğretmenine her bir vatan evladının Çanakkale için seferber olduğuna dikkat çeken Yıldız, Çanakkale'de evlatlarına o ruhu veren anaların da unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Program sonunda Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, konuşmacı Hüseyin Yıldız'a çini tabak verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir