17 Aralık 2025
Altın 5949.299
BIST 11306.83
Dolar 42.7185
Euro 50.205
Sterlin 57.0699
Ankara 8°C

Canepa: Suriye Konusunda Türkiye İle Aynı Fikirdeyiz

Canepa: Suriye Konusunda Türkiye İle Aynı Fikirdeyiz
Paris Valisi Daniel Canepa, Suriye meselesinde Türkiye ile aynı fikirde ve partner olduklarını söyledi.

Paris Valisi Daniel Canepa, Suriye meselesinde Türkiye ile aynı fikirde ve partner olduklarını söyledi.

Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği (GAPGİAD) tarafından organize edilen 'Paris Yatırım Ajansı Programı'na katılan Paris Valisi Canepa, Fransa'nın Suriye konusundaki görüşlerinin Türkiye ile benzer nitelikte olduğunu belirtti. Canepa, "Fransa'nın Suriye konusunda Türkiye ile görüşleri birbirine çok yakın. Her iki tarafta Suriye'de barış ve gerginliğin ortadan kalkmasını istiyor. Bu noktada ülkelerimiz 'partner' diyebiliriz." dedi.

Türkiye'nin gelişmekte olduğunu belirten Vali Canepa, Türkiye'nin AB sürecinde önemli adımlar attığını dile getirdi. Türkiye'nin AB sürecinin tekrar gündeme geleceğini vurgulayan Canepa, "Türkiye'deki standartların gelişmesi, AB standartlarına yanaşması çok önemli bir gelişme. Bu atılan adımlar ile Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin tekrar gündeme geleceğini düşünüyorum." diye konuştu.

Paris Yatırım Ajansı Başkanı Pierre Simon da dünyada yaşanan krize rağmen Türkiye'nin ekonomisinin gelişmekte olduğunu kaydetti. Simon, bu konuda şunları dile getirdi: "Dünyada bir kriz var ama Türkiye genç nüfusunu iyi kullandığı için krizi azami bir şekilde atlattı. Avrupa borçlandığı için şu anda bir frenleme sürecine girdi. Bu kriz ortamının bir kaç yıl daha süreceğini ama sonrasında atlatılacağına inanıyorum. Türkiye'deki genç girişimciler çok iyi iş çıkarıyor. Bu girişimciler Türkiye için çok büyük bir potansiyel kaynağı."

Dünyada yaşanan krize rağmen Türkiye ile Fransa arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesini çok önemli gördüklerini söyleyen Simon, "Bir devlet derneğinin başındayım. Paris bölgesine yapılacak yatırımları çekmek istiyoruz. Gaziantep'te tekstil çok yoğun. Aynı zamanda genç ve dinamik iş adamları mevcut. Yaş ortalamaları 35-40 civarında ve bunların çoğu uluslararasında çalışan kişiler. Gaziantep'te ile partner olacağımızı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN

Paris Valisi Canepa: Suriye konusunda Türkiye ile aynı fikirdeyiz

Paris Valisi Canepa: Suriye konusunda Türkiye ile aynı fikirdeyiz

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir