04 Ağustos 2026
Altın 6211.79
BIST 13527.28
Dolar 47.5526
Euro 54.7744
Sterlin 63.9658
Ankara 27°C

Çarşamba'daki Atıl Tren Yolu Kaldırılıyor

Çarşamba'daki Atıl Tren Yolu Kaldırılıyor
Çarşamba Belediyesi Samsun-Çarşamba Demiryolu’nun şehir içinde kalan ve atıl durumda olan yaklaşık 3 kilometrelik bölümünün kaldırılması çalışmalarına başladı.

Çarşamba Belediyesi Samsun-Çarşamba Demiryolu’nun şehir içinde kalan ve atıl durumda olan yaklaşık 3 kilometrelik bölümünün kaldırılması çalışmalarına başladı.

Samsun-Çarşamba Demiryolu’nun şehir içinde kalan ve atıl durumda olan yaklaşık 3 kilometrelik bölümü kaldırılıyor. Çarşamba Belediyesi tarafından tren yolunda başlatılan çalışmalar kapsamında Beylerce Mevkii’nden şehir merkezinde istasyona kadar olan tren rayları sökülüyor. Rayların kaldırılmasının ardından yapılan imar uygulamaları ile bölge yeni yollara kavuşacak.

BU BÖLGE MODERN ŞEHİRCİLİK HİZMETLERİNE KAVUŞACAK

Belediye meclis üyeleri ile birlikte kaldırılan demir yolları üzerinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’a mahalle halkı yolun açılacak olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başkan Hüseyin Dündar, “Çarşamba Belediyesi olarak Devlet Demir Yolları ile yaptığımız protokol ile yaklaşık 10 yıldır atıl durumda olan ve günümüz demiryolu ulaşımı özelliğini kaybeden Çarşamba-Samsun Tren Yolu Hattının şehir merkezinde kalan 3 kilometrelik bölümünü kaldırıyoruz. Çalışmaların ardından bu hat üzerinde yaşayan mahalle sakinlerine yol ve alt yapı hizmeti götürme imkânına kavuşuyoruz. Şehir merkezinde ulaşımın ve trafiğin yoğun olduğu bölgede bu hat nedeniyle meydana gelen aksaklıkları da gidermiş oluyoruz. Yaptığımız imar uygulamaları ile bu bölgeye 15-20 metre genişliğinde araç ve yaya yolları yapacağız. Yolumuzu açan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım’a ve D.D.Y. yetkililerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

    Tren yolu üzerinde oturan bölge halkı, yıllardır atıl durumda olan tren yollarının yerine yapılacak olan yeni araç ve yaya yolları için Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’a teşekkür etti. CİHAN

Çarşamba'daki atıl tren yolu kaldırılıyor

Çarşamba'daki atıl tren yolu kaldırılıyor

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir