21 Ağustos 2026
Altın 7012.37
BIST 14396.54
Dolar 48.0556
Euro 56.2086
Sterlin 65.2865
Ankara 19°C

Çatıları Yıkılan Esnaflar Tebligat Almadıklarını İddia Etti

Çatıları Yıkılan Esnaflar Tebligat Almadıklarını İddia Etti
Türbe İş Merkezi'nin yapılacağı alandaki dükkânların çatıları sabaha karşı yıkıldı. Dükkanlarının çatıları yıkılan esnaf ise bu güne kadar tebligat almadıklarını iddia etti. Muş İl Özel İdaresi t

Muş İl Özel İdaresi tarafından Türbe İş Merkezi'nin (TİM) yaptırılacağı alandaki 17 dükkanın çatıları sabaha karşı yıkıldı. Dükkanlarının çatılarının yıkılacağından haberdar olmadıklarını belirten esnaf, bu güne kadar hiç tebligat almadıklarını ileri sürdü.

Muş Valiliği tarafından yaptırılacak TİM için çalışmalar devam ediyor. İş merkezinin yaptırılacağı alandaki dükkanların yıkımına başlandı. Sabah işyerlerini açmaya gelen esnaflar dükkanların yıkıldığını görünce şaşkına döndü. Yıkımdan dolayı Vali Erdoğan Bektaş'a tepki gösteren esnaflar, mağdur olduklarını ve mağduriyetlerinin giderilmesi için yarın Ankara'ya gideceklerini söyledi. Kendilerine herhangi bir tebligat yapılmadığını iddia eden esnaflar, haklarını hukuki yollarla arayacaklarını belirtti.

Şimdiye kadar Vali Erdoğan Bektaş'la defalarca görüştüklerini söyleyen Abdullah Yiğit isimli esnaf, bütün toplantıların güzel ortamda geçtiğini ve herhangi bir tartışma yaşanmadığını kaydetti. Dükkanların tahliyesi konusunda direnmediklerini vurgulayan Yiğit, kendilerine eşkıya muamelesi yapıldığını dile getirerek; "Dün Sayın Vali'mizle toplantı yaptık. Güzel bir ortamda toplantı gerçekleşti. Biz pazartesi günü diğer arkadaşlarımla birlikte şartname alıp ihaleye girecektik. Bu konuda da valiyle hemfikir olmuştuk. Ama bugün sabaha karşı eşyalarımız içerideyken dükkanlarımızı yıkmış. Biz buradan çıkmıyoruz diye direnmedik. Biz devletimize saygılı insanlarız. Bu işi medeni bir şekilde çözmek istedik. Biz esnafız, kimseden aş, iş istemedik. Şimdi perişan olduk. Bu manzarayı şok olduk. Bize dükkanları tahliye etmemiz için herhangi bir tebligat yapılmadı. Bize yer tahsis edileceğini söylediler ve biz de bu öneriye sıcak baktık. Bu şekilde olmamalıydı. Biz esnafız, eşkıya değiliz ki. Biz eylem yapmadık, bizi teşvik etmesinler. Biz bu oyunlara gelmeyiz. Hukuki çerçevede ne gerekiyorsa hakkımızı arayacağız. Sayın Vali'mizin 3- 5 esnafın olduğu yerde iş hanı yapması memlekete katkı sağlamaz. Bizim huzurumuzu sağlaması lazım. Biz onun evlatlarıyız, başımızı okşaması lazım. Bizi tahrik etmeye kimsenin hakkı yoktur." dedi.

"DÜKKANIMI YIKAN BORCUMU ÖDESİN"

Yüklü miktarda ödemelerinin ve bir o kadar da alacağı olduğunu ifade eden Cengiz Toktaş isimli esnaf ise "Muş'ta 9 tane iş hanı var. Bu iş hanlarının birinci katının yüzde 50'sinin dışında kalan yerler çalışmıyor. Projesi hazırlanan iş hanı meslek gruplarımıza uymuyor. Ben 34 yıllık özel idare kiracısıyım. Düne kadar yaptığımız görüşmelerde her şey normal. Pazar gecesi evimizde yatarken Sayın Vali'miz bizim burayı zorla zapt ettiğimizi düşünerek yıktı. Biz çıkmayacağız diye bir tepki göstermedik, direnmedik. Eğer biz bu ülkenin vatandaşıysak ve bu ülkede yaşama hakkımız varsa biz onu istiyoruz. Dükkanımı yıktılar, ben şimdi nereye gideceğim? Bize bir süre verseydiler ve eğer çıkmasaydık o zaman yıksınlar. Ama herhangi bir tebligat yok, direnme söz konusu değil. Benim dışarıda alacaklarım var, ödeme yapmam gereken yerler var. Benim borçlarımı kim ödeyecek. Dükkanımı kim yıkmışsa borçlarımı da o ödesin" diye konuştu.

"BİZ KENDİ DÜKKÂNLARIMIZIN ÇATILARINI YIKTIK"

Dükkânların İl Özel İdaresi'ne ait olduğunu kaydeden Vali Erdoğan Bektaş, "Orası şahsa ait bir mülk değil. Orası için daha önce esnaflarımıza önerilerimiz oldu, ama buna yanaşmadılar. Biz de oraya iş merkezi yapmak için karar aldık. Bu konuda gerekli ihaleleri yaptık ve geri adım atmamız söz konusu değil. Oradaki esnafımızın mağdur olmalarını istemiyorum. Kendileriyle daha önce görüşmüştük ve bu görüşmelerimiz devam edecek. Ama şurası iyi bilinmelidir ki biz kimsenin değil devletin dükkânlarının çatısını yıktık." şeklinde konuştu.

Öte yandan yıkımın gerçekleştirildiği alanda çevik kuvvet ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Esnaflar da dükkânların önünden geçen yolu sac ve kalaslarla trafiğe kapattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir