1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Cavcav: Türk futbolu uçuruma doğru gidiyor
Cavcav: Türk futbolu uçuruma doğru gidiyor

Cavcav: Türk futbolu uçuruma doğru gidiyor

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, "Türk futbolu uçuruma doğru gidiyor ve bunu gören kimse yok!" dedi.

A+A-
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Türk Futbolunun geleceğinin kendisini çok endişelendirdiğini belirterek, "Türk Futbolu, uçuruma doğru gidiyor ve bunu gören kimse yok!" uyarısında bulundu. 
 
Cavcav yaptığı açıklamada, Kulüpler Birliği Vakfı'nın kurucularından olduğunu hatırlatarak, "Biz Galatasaray, Fenerbahçe ve  Beşiktaş'ın olmadığı bir Kulüpler Birliği inşaa etmiştik. Yayıncı kuruluşun olaya  girmesiyle maç yayınlarının da aynı kuruma bağlanmasıyla bu üç kulübümüz de dahil  olmak mecburiyetinde kaldı" dedi. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile Trabzonspor'un havuzdan kafi  derecede pay aldığını diğer kulüplerin de buna sesinin çıkmadığını dile getiren  Cavcav, şöyle devam etti: "Daha önce yapılan Kulüpler Birliği toplantısında 6+2+2 yabancı  kontanjanını biz kabul ettik, Ferbahçe ise istemedi, sarı-lacivertli kulübümüzün  buna iştirak etmemesi düşündürücü.  Bu konuyu federasyonla da görüştük. Onlar da  'Biz 6+0+4 kararını geçen sene almıştık, değiştiremeyiz' diyor. Bu Allah'ın bir  kanunu değil, 58. maddeyi nasıl kaldırdıysan bu kararı da tekrar gözden  geçirebilirsin. Özellikle Anadolu kulüpleri olarak bizlerin hepsinde 8-9 yabancı  oyuncu var. Bu oyuncuların devam eden mukavelerini fesh edebilmemiz için bunların  alacaklarını ödememiz gerekiyor. Ayrıca yabancı kontenjanı kararı çıktıktan sonra  üçyüz - dörtyüz bin liraya alacağımız yerli futbolcuların fiyatı da 1-1,5 milyon  liraya çıktı. Bunu TFF'nin gözardı etmesine şaşırıyorum. Federasyon yönetimde  Yıldırım Demirören, Ufuk Özerten gibi futbolun içinden gelen çok değerli  arkadaşlar var. Bu kararların nasıl alındığını bu arkadaşların nasıl destek  verdiğini anlayamıyorum. Aşağı yukarı 77 yaşına geldim. Bugün İlhan Cavcav olarak  söylüyorum, Türk futbolu uçuruma doğru gidiyor." 
 
İlhan Cavcav, Kulüpler Birliği Başkanı'nın Anadolu'dan olması  gerektiğine inandığını belirterek, başkanlık için tercihinin Kayserispor Kulübü  Başkanı Recep Mamur olduğunu açıkladı. 
 
Kulüpler Birliği Vakfı Genel Kurulu'nun 19 Temmuz Cuma günü  yapılacağını ve toplantıda başkanlık seçiminin yapılacağını hatırlatan Cavcav,  "Vakıf olarak yeni bir seçim yapmak durumundayız. Benim kişisel düşüncem kulüpler  birliği başkanı mutlaka Anadolu'dan olmalı. Bunun için de şahsen tercihim  Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur'dur" diye konuştu. 
 
"Kulüpler Birliği'nde yaşanacak yönetim değişiminin yabancı kontenjanı  kararı nedeniyle federasyona da sıçrayacağını düşünüyorum" diyen Cavcav,  sözlerini şöyle tamamladı: "TFF kulüplerimizin federasyonudur. Milli takıma oyuncu yetiştiremiyoruz deniliyor. Milli takımlarda çoğunlukla Almanya ve Hollanda  kökenli gurbetçi futbolcular yer alıyor. Futbolculara verilen ücretlere de  şaşırıyorum. Son olarak Umut Bulut'a ödenen miktar gazetelerde yer aldı.  Özellikle maç başı ücreti anlamakta zorluk çekiyorum. Verilen bonservis ücreti ve  peşinat futbolcunun oynaması için değil mi? Federasyonun yerinde olsam bu 4  kulübü ayırırım. 14 kulüp kendi arasında bir lig yapsın onlar da 4 takım kendi  aralarında oynasın. Çünkü artık idarecilerin bu tutum ve davranışları nedeniyle  ölüme gidiyoruz. Bu kulüplerin bu şartlarda gitmesi tüm kulüplerimizin en geç 2-3  sene sonra kapısına kilit vurmasına sebep olacak. Hiçbir kulübe de bir tane olsun yönetici bulunamayacak." 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.