1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çelik'ten Bahçeli'ye cevap
Çelikten Bahçeliye cevap

Çelik'ten Bahçeli'ye cevap

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik açıklama yaptı.

A+A-

İşte Çelik'in konuşmasından satırbaşları:

Sayın Bahçeli, iktidarımız sizin şamaroğlanı değiliz, çok ayıp ediyorsunuz. Bu ülkede nasıl iktidar olmaz bunun en iyi örneğini veriyorsunuz. Başbakanımız bir iftar yemeğinde yapmış olduğu maddeleri TBMM'den geçirelim dedi. CHP Genel Başkanı "Havet" dedi. İpe un serdi. MHP'den Şandır da "Sayın Başbakan'ın bu teklifini yapmaya hazırız dedi. Bunlar sayın Bahçeli'nin teklifi dedi. Ama bugün birbirinden farklı açıklama yapılıyor. Bir de bin bir türlü hakarette bulunuyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin isminin değiştirmeye kimsenin niyeti yok sayın Bahçeli. Kimsenin rahatsızlığı yok bu durumdan. Ankara da zaten başkent. Bunu teklif eden mi var sayın Bahçeli, çok komik oluyorsunuz. Tek dil Türkçe konusunda aynı görüşte değiliz. Resmi dil Türkçe'dir. Etnik dilleri tanımayacakmış. Başkalarının dilini yok saymak senin ne haddine sayın Bahçeli. Dil konusunda birileri Bahçeli'ye ders versin. Anayasa Uzlaşma Komisyonu kuruluşunda AK Parti milletvekili çokluğuna rağmen muhalefet zamana oynadı. Biz gerçek manada demokratik Türkiye istiyoruz. Etnik farklılıkların saygı gördüğü, mahalli kültürü herkesin yaşayabildiği bir ülke istiyoruz. Sayın Başbakanımızın ulaşmak istediği hedef budur. MHP büyük bir tutarsızlık sergilemiştir. Bunu kamuoyunun takdirine sunuyorum. Sayın Bahçeli, etnisite üzerine siyaset yapan biri. Ama bunu da beceremiyor.

"UÇAĞA BİNMEKTEN KORKAN ZAVALLISINIZ!"

Sayın Bahçeli siz uçağa bile binmekten korkan Ankara'da kuluçkaya yatmış bir zavallısınız. Yok biz Somali ile, Suriye ile ilgileniyormuşuz da... Biz sizin gibi ırkçı bir bakışla bakmıyoruz dünyaya. Sayın Bahçeli bir anket yapılsa şimdi ve önceki liderlerle kıyaslandığında Başbakan Erdoğan'a 3-5 kat daha fazla sempati duyulduğu ortaya çıkar.

"RUH HASTASI OLMUŞ"

Akıl ve iz'anla konuşmaya davet ediyoruz. Çözüm süreci denen kabus diyor. Bu Türkiye'de çoğu insanda umut oluşturmuştur. Ancak Bahçeli'de çok rahatsızlık uyandırmış. Çünkü çatışmadan besleniyorlar. MHP ve BDP birbirlerini besleyen partilerdir. Terör bittiği gün MHP tüm tezlerini kaybedecektir. PKK yeniden saldırırsa güvenlik güçleri elma mı toplayacak. Çözüm süreci Bahçeli'nin kimyasını bozmuşa benziyor. Hakikaten ruh hastası olmuş. Böyle bir siyaset olmaz. Sayın Bahçeli şiddet sizin kodlarınızda var. Başbakanımıza eli sopalıların başbakanı derse buna kargalar güler. Bahçeli gibi fikretmeyenler küfreder...

"HADDİNİZİ BİLİN!"

Başbakan'a aşağılık sıfatını çoktan hakettiğini söylüyor. Şu ramazan günü bu hakaretlerle sözetmek istemezdim. Ama haddinizi bilin. Hakaret etmek zorunda değilsiniz. Başbakan haysiyetini İmralı'dakine kaptırmış. Bu söylenecek laf mı? Sayın Bahçeli küfretse de AK Parti halka beraber yürüşüne devam edecektir. Sayın Bahçeli'ye sakin olmasını temenni ediyorum. Sayın Bahçeli size de adamlarına da söylüyorum birşey söylerseniz cevabını alırsınız. Bize bel bağlayan insanların vakarını ayaklar altına alınmasına müsade etmeyiz.

"CHP'Lİ SAPAN'IN YAPTIĞI EDEPSİZLİK"

Çelik, Başbakanın kızın yönelik sözlere ilişkin de, "Daha önce de polisimize yönelik sözleri için CHP yönetimi birşey yapmadı. Aygün'ün, Kamer Genç'in sözlerine birşey demediler. Yıldıray Sapan'ın twit'i son derece edepsiz bir harekettir. Bu arkadaşımızın sabıkası kabarıktır. Başbakanımızın kızının varlığı üzerinde kendi reklamını mı yapmaya çalışıyor diye aklıma geliyor. 'Burası sosyal medyadır ağzıma geleni söylerim' böyle birşey olmaz. Ama sayın genel başkanlarından hala bir ses çıkmadı..." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.