Maliye Bakanlığı'nın, otomatik kira vergisi projesinin tanıtımına çektiği bir tanıtım filmi ile katkı veren Cem Yılmaz, bu kez de kayıt dışı ekonomi ile mücadele projelerinde rol aldı. Cem Yılmaz, Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığının düzenlediği, "Kayıtdışı Ekonomi" ile ilgili proje yarışmasında jüri üyesi oldu.
ŞİMDİ DE JURİ ÜYESİ OLDU!
Cem Yılmaz`ın juri üyesi olduğunu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından bu hafta içinde açıklanması bekleniyor. Jüri heyetinin, yarışmaya katılan projelerle ilgili değerlendirmelerini de tamamladığı öğrenildi. 7 kişiden oluşan jüri üyelerinin arasında, Cem Yılmaz'ın dışında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile üniversiteden akademisyenler ve Gelir İdaresi'nden bürokratlar da yer aldı.
MALİYE BAKANLIĞI, ÖRNEK VATANDAŞ SEÇMİŞTİ!..
Ünlü komedyen 1 yıl önce kamera karşısın gerçek vergi çağrısında bulunmuştu..
Kira gelirlerinin vergilendirilmesinde ilk kez "Önceden Hazırlanmış Beyanname" sistemi başlatan Maliye Bakanlığı, 2012`de vatandaşları YouTube aracılığıyla vergi ödemeye çağırdı.
Kampanyanın sürprizi ise ünlü komedyen Cem Yılmaz olmuştu.
Maliye Bakanlığının örnek vatandaş seçtiği Cem Yılmaz sistemin nasıl işlediğini anlatarak kendi beyannamesiyle ilgili de espri yaptı. Yılmaz, "Burada gördüğünüz gibi benim malvarlığımla ilgili bazı bilgiler var. Onu şöyle kapatarak şey yapalım. Yalnızca tek sayfa, onu söyleyebilirim" dedi.
Manşettv Özel Haber