22 Ağustos 2026
Altın 7106.56
BIST 14514.82
Dolar 47.9625
Euro 56.0616
Sterlin 65.441
Ankara 20°C

Cep Telefonları Çekmeyen Karaağıl'daki Köylüler Baz İstasyonu Kurulmasını İstiyor

Cep Telefonları Çekmeyen Karaağıl'daki Köylüler Baz İstasyonu Kurulmasını İstiyor
TV ve gazetelere sıkça reklâm veren GSM şirketleri, ucuza ve Türkiye'nin her yerinden kesintisiz konuşma imkânı sunduklarını ifade ediyor. Ancak, rek...
TV ve gazetelere sıkça reklâm veren GSM şirketleri, ucuza ve Türkiye'nin her yerinden kesintisiz konuşma imkânı sunduklarını ifade ediyor. Ancak, reklâmlarda anlatılanların aksine hâlâ Türkiye'nin birçok yerinde cep telefonlarının çekmediği yönünde şikayetler geliyor.

Sivas'ın Gemerek ilçesi Karaağıl köyünde baz istasyonu bulunmadığı için cep telefonu kullanılamıyor.

Onlarca cep telefonunun bulunduğu köyde vatandaşlar, yüksek tepelere veya evlerinin çatılarına çıkarak görüşme yapabiliyor.

Bazı GSM operatörlerinin şebekesi köy içerisinde belirli noktalardan bir çubuk antenle çektiği için, görüşme yapacak kişi o noktaya gelerek zorda olsa görüşme imkânı buluyor.

Köy sakinleri, "Millet aya çıktı, bizim köyde ise hâlâ cep telefonu çekmiyor." diye sitem bulundu.

Yıllardır cep telefonu kullandığını belirten köylülerden Mustafa Ceylan (33), "Köyde bulunduğumuz sürece telefonlarımızı kapatıyoruz. Sabit telefonlarımız şehirlerarası aramalara kapalı olduğu için en çok cep telefonuna ihtiyaç duyuyoruz. Acil görüşmelerimizde ise köyün yüksek kesiminde bulunan su şebekesi deposuna çıkmak zorunda kalıyoruz. Bu da özellikle kışın pek mümkün olmuyor." diye konuştu.

Cep telefonunun köylerde çekmemesi en çokta gençleri üzüyor. Köyde teknolojiyle uğraşacakları cep telefonu dışında hiçbir şeyleri olmayan gençlerde köylerine baz istasyonu kurulmasını istiyor.

GSM operatörlerinin düzenlediği '5 dakikası 1 kontöre' gibi birçok kampanyadan yararlanamadıklarını söyleyen gençler, telefonlarıyla sadece oyun oynayabiliyor.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir