21 Ağustos 2026
Altın 7104.81
BIST 14485.01
Dolar 48.0629
Euro 56.2728
Sterlin 65.679
Ankara 33°C

Ceyhan Belediyesi Mobil Bilişim Otobüsü Oluşturdu

Ceyhan Belediyesi Mobil Bilişim Otobüsü Oluşturdu
Adana'nın Ceyhan ilçesinde belediye tarafından internet kullanım oranı düşük mahalleler için mobil bilişim otobüsü oluşturuldu. 20 bilgisayar

20 bilgisayarın bulunduğu bilişim otobüsü ileri teknoloji ürünü bilgisayarlarla donatıldı. Otobüs internet kullanım oranı düşük mahallelerde ilköğretim çağındaki çocuklara ücretsiz hizmet verecek.

Ceyhan Belediyesi proje koordinasyon merkezi tarafından hazırlanan 'Bilgi teknolojilerinin Ceyhan'da yaygınlaştırılması ve belediye hizmetlerinde kullanılması' adlı proje, Çukurova kalkınma ajansının 2008 yılı mali destek programı çerçevesinde mali destek almaya hak kazandı.

Proje içerisinde bulunan mobil bilişim otobüsü ise geniş katılımlı olarak kamuoyuna tanıtıldı.

Spor salonunda yapılan tanıtım programında konuşan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, proje kapsamında belediyenin bilişim ve haberleşme altyapısının değiştirildiğini belirterek, hizmet binası ile dış hizmet birimleri arasında kablosuz ağ bağlantısı oluşturduklarını söyledi. Bu projenin hayata geçmesiyle hem merkez binada hem de dış hizmetlerde fiber optik teknoloji kullanılacağını belirten Sözlü, "Bu bağlamda Metro-Ethernet internet bağlantısı kullanılmaya başlamış oldu. Projenin ilerleyen dönemlerinde Voip teknolojisine sahip santral kurularak belediye merkezi ile tüm dış birimler arasında ücretsiz haberleşme sağlanacak. Böylece belediyemiz haberleşme ve internet giderlerinde yüzde 70 'e varan tasarruf sağlanması hedeflenmiştir."diye konuştu.

Sözlü, "Aynı zamanda gelir düzeyi düşük 5 mahallede de vatandaşların rahat ulaşabilecekleri noktalara tahsilât büroları açacağız. Bunun teknik altyapı hazırlığına başlamış durumdayız. Çok yakın bir zamanda Gaziosmanpaşa, Küçükkırım, Şahinözbilen, İstiklal ve Bota mahallelerine tahsilât konteynerleri yerleştireceğiz. Artık buralarda ikamet eden vatandaşlarımız su tahsilâtı için belediyeye gelmelerine gerek kalmayacak. Biz böylelikle Ceyhanlı hemşerilerimizin daha yakınına taşınmış olacağız." şeklinde konuştu.

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veysel Parlak ise Ceyhan belediyesi tarafından hazırlanan projenin örnek alınması gerektiğini söyledi.

Parlak, "Böyle çağdaş ve medeni bir projeyi hazırlayıp ajansa sunduğu için Ceyhan Belediyesi'ni tebrik ederim. Günümüzde artık kaynaklar proje kapsamında ele alınıyor. Eğer iyi bir proje hazırlamışsanız kaynak bulmama gibi bir probleminiz olmaz. Hep şikâyet ettiğimiz bir konu var. Bunu veya şunu böyle yapacağız ama kaynak yok. Kaynak var ama kaynağı almasını bilmeniz için projeler üretmeniz şart oldu. Artık gelinen dünyada kaynaklar proje bazında tahsis ediliyor." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir