22 Ağustos 2026
Altın 7106.54
BIST 14514.82
Dolar 47.9626
Euro 56.0616
Sterlin 65.4412
Ankara 22°C

Ceyhan'da Arazilerin Uydu Görüntüleri İle Tespit Çalışmalarına Başlandı

Ceyhan'da Arazilerin Uydu Görüntüleri İle Tespit Çalışmalarına Başlandı
Adana'nın Ceyhan ilçesinde destekleme alacak ürünlerin ekili olduğu arazilerin uydu görüntüleri ile tespit çalışmalarına başlandı. Ceyhan İlçe Ta

Ceyhan İlçe Tarım Müdürü Muzaffer Demirağ, uzaktan algılama sistemi ile yaklaşık 50 bin TL tasarruf sağlayacaklarını söyledi.

Ceyhan Meslek Yüksek Okulu'nda yapılan toplantıda Çukurova'da ilk olarak Ceyhan'da uygulanacak uydu algılama sistemi kamuoyuna tanıtıldı.

İlçe Tarım Müdürü Muzaffer Demirağ, uzaktan algılama sistemi ile uydu görüntülerinden elde edilen verilerin tespit çalışmalarını uygulamaya başladıklarını söyledi.

Bu sistemle birlikte dört farklı uydudan veri elde ettiklerini belirten Demirağ, "Proje raporları sonucunda elde edilen veriler sayesinde haksız beyan ve kaçak üretime son verilecek. Çiftçimizin bilinç düzeyi arttırılıp tarımsal verimlilik ilçemizin menfaatlerine uygun şekilde yönlendirilmiş olacak. Aynı zamanda sulama birliklerinin su faturalarını otomatik olarak ücretlendirip, üretici beyanlarıyla kıyaslayıp kaçak sulamayı da önlemiş olacağız." diye konuştu.

Demirağ, Çukurova'da ilk olarak Ceyhan'da uygulanan uzaktan algılama sistemi sayesinde hangi ürünün ne kadar ekildiğini belirleyerek, ilçenin ürün deseninin de ortaya çıkaracaklarını sözlerine ekledi.

Toplantıya Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Adana Tarım İl Müdürü Fikret Coşkun, daire yöneticileri, sivil toplum temsilcileri, muhtarlar ve bölgedeki çiftçiler katıldı.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir