64. Cannes Film Festivali'nde, 'Bir Zamanlar Anadolu'da' filmiyle Jüri Büyük Ödülü'nü kazanan Nuri Bilge Ceylan ve film ekibi Türkiye'ye döndü. Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan yönetmen, ekip olarak mutlu olduklarını belirterek, 'Benim olmasa da ekipteki birçok insanın bu ilk deneyimiydi. Yıllardır filmle uğraşıyoruz tabii, sonunda böyle bir şey olması hoş bir şey' dedi. 'Yarışmaya katılırken bir ödül bekliyor muydunuz?' sorusu üzerine Ceylan, 'Herkesin bir ödül beklentisi olur ama bu işlerin belli olmadığını da biliyoruz, bu realitenin de farkındayız, şans' diye yanıtladı. Ceylan, 'Cannes'da Türkiye'nin ödül almasının nasıl karşılandığının' sorulması üzerine de, ''Bilmiyorum. Uyuduk, kalktık, buraya geldik. Basındaki yorumlara bakamadım' dedi. Nuri Bilge Ceylan ve film ekibi, havaalanındaki bazı yolcuların fotoğraf çektirme tekliflerini de kırmayarak birlikte objektiflere poz verdi.(aksam)
Yaratıcı isimler bu festivalde..
27-29 Mayıs tarihleri arasında ikincisi gerçekleşecek olan ISTANCOOL 2011 festivalinin basın toplantısı dün The Edition Hotel'de gerçekleşti. Yaratıcı isimlerle insanları bir araya getirmenin hedeflendiği ücretsiz festivalin bu yılki katılımcıları arasında oyuncular Tilda Swinton ve Kirsten Dunst, müzisyenler Michael Stipe ve Courtney Love ile Reha Erdem ve Murathan Mungan gibi isimler bulunuyor.
İşte 'Dedemin İnsanları'
ÇAĞAN Irmak'ın son filmi 'Dedemin İnsanları'nın oyuncu kadrosu belli oldu. Irmak'ın dedesinin yaşam öyküsünden kurgulayarak yazdığı filmde Çetin Tekindor, Hümeyra, Zafer Algöz, Yiğit Özşener, Gökçe Bahadır, Mert Fırat ve Ezgi Mola gibi isimler rol alacak. Filmde, küçük bir kasabada yaşayan bir çocuk ve dedesi aracılığıyla bir ülkenin geçirdiği büyük değişim anlatıyor..