1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Chp İl Başkanı Mavuk: Bu Süreçte Herkes Sağduyulu Olmalı
Chp İl Başkanı Mavuk: Bu Süreçte Herkes Sağduyulu Olmalı

Chp İl Başkanı Mavuk: Bu Süreçte Herkes Sağduyulu Olmalı

CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, polisin Gezi Parkı olaylarını protesto için toplanan kalabalığı karşı orantısız güç kullandığını iddia ederek, "Bu süreçte gerek yöneticiler gerekse güvenliği sağlamaya çalışan polisin sağduyulu olması gerekiyor.

A+A-

CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, polisin Gezi Parkı olaylarını protesto için toplanan kalabalığı karşı orantısız güç kullandığını iddia ederek, "Bu süreçte gerek yöneticiler gerekse güvenliği sağlamaya çalışan polisin sağduyulu olması gerekiyor." dedi. Mavuk, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP Hatay İl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Can Cömert'in gösterilerde öldürüldüğünü söyleyen Mavuk, çok üzgün olduklarını bildirdi.

Balıkesir merkez ve ilçelerinde de protesto gösterileri yaşandığını ifade eden İl Başkanı Mavuk, "Balıkesir halkının bugüne kadar görmediği bir kalabalıkla Taksim olayları protesto edildi. Bu olaylar sırasında göstericiler tarafından hiçbir vatandaşımıza zarar verilmediği gibi hiçbir işyerine de zarar verilmemiştir. Polis tarafından, göstericilere gaz ve coplarla aşırı güç kullanılmıştır. Olaylarla 60'ın üzerinde gözaltı olmuştur. Bu gösterilerin nedeni, Taksim'de aşırı güç kullanılmasının bardağı taşıran son damla oluşudur." şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le yaptığı görüşmenin ardından çevre duyarlılığı nedeniyle eyleme katılarak zarar gören vatandaşlardan özür dilemesine de değinen CHP İl Başkanı, "Her zaman yaptıkları olaydır. Recep Tayyip Erdoğan saldırır, Bülent Arınç ağlar ve özür diler, 'Yanlıştı' der. Bu ilk değildir, son da olmayacaktır. Türkiye'de bir komedi oynanıyor. Başbakan ayrı, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş Taksim ile ilgili farklı konuşuyor." dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.