Büyükaktan Kültür Merkezi (BKM)'nde CHP'nin kurultayını değerlendiren Serbes, çok güzel bir kurultay gerçekleştirdiklerini ve artık halkın umudu olduklarını öne sürdü.
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın görüntüleriyle dışarıya yansıyan krizin büyük bir umuda dönüştüğünü vurgulayan Serbes, bu gün itibariyle iktidara en yakın, iktidarı hedefleyen büyük bir kitle partisi olduklarını kaydetti. CHP kurultayının CHP tarihinde değil; Türkiye tarihinde görülmemiş bir kurultay olduğunu savunan Serbes şöyle konuştu: "Kurultaya sadece CHP'liler değil, AKP'nin baskısından bunalmış, Cumhuriyetin temel ilkelerinden endişe duyan herkes umutla oraya geldi. Çok büyük bir heyecan vardı. Artık hedef büyüktük. Artık hedefimiz iktidar olmaktır. Ülkeye sahip çıkmak istiyoruz. Sakarya'da bir milletvekili çıkarabilir miyiz yerine biz Sakarya'daki tüm milletvekillerine talibiz. Halkın da beklentisi bu."
Konuşmasında partilileri de uyaran Serbes, küçük şeyler için parti içi tartışmalara girilmemesini isteyerek, "Bu konuda sizden istirham ediyorum. Küçük şeyler için tartışmalara girmeyelim. Biz büyük bir aileyi. Sevgiyle bu işi yürüteceğiz." dedi.
