04 Şubat 2026
Altın 6963.27
BIST 12433.5
Dolar 43.5072
Euro 51.4579
Sterlin 59.6357
Ankara 8°C

CHP'de gözler tüzük kurultayına çevrildi

CHP'de gözler tüzük kurultayına çevrildi
Yeni genel başkanını ve parti yönetimini seçen CHP'de gözler ay sonunda düzenlenecek tüzük kurultayına çevrildi. Kurultayda, ön seçim zorunluluğundan milletvekilliğinde 3 dönem sınırlamasına birçok değişiklik öngörülüyor.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda yapılan genel başkanlık seçimini Özgür Özel kazandı.

Başkanlık seçimi sonrası gözler tüzük kurultayına çevrildi.

Parti Meclisi, Tüzük Kurultayı için 25-26 Kasım tarihlerini belirlemişti. Kurultayla birlikte oluşturulacak yeni sistemde, il ve ilçe başkanları parti üyelerince belirlenecek. Etkili partililerin il, ilçe ve kurultay delegeleri üzerinde hakimiyet kurup seçim süreçlerini yönlendirmelerinin engellenmesi amaçlanıyor.

60 kişi olan Parti Meclisi'nde üye sayısı artırılacak. Toplumsal cinsiyet ve gençlik kotası getirilmesi de gündemde olacak.

Kılıçdaroğlu döneminde Zeynel Emre yönetiminde kurulan 8 kişilik tüzük komisyonu, partililerden gelen öneri ve şikayetleri değerlendirdi.

Yeni genel başkan Özgür Özel'in önümüzdeki günlerde açıklayacağı MYK'sı ile tüzük değişikliği önerilerine son şeklini vermesi bekleniyor..

AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir