1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Chp'li Soydan: Biyoçeşitlilik Tasarısı Geri Çekilmeli
Chpli Soydan: Biyoçeşitlilik Tasarısı Geri Çekilmeli

Chp'li Soydan: Biyoçeşitlilik Tasarısı Geri Çekilmeli

CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Serdar Soydan, Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı ile ilgili, "Yapılacak en doğru şey yasayı geri çekmektir.

A+A-

CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Serdar Soydan, Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı ile ilgili, "Yapılacak en doğru şey yasayı geri çekmektir. Eğer yasayı geri çekmezlerse neler olacağını herkes bilir." dedi.

CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Serdar Soydan, Meclis’de 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısı ile basın toplantısı düzenledi. Soydan gazetecilerin Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı ile ilgili sorusu üzerine, tasarı ile koruma alanlarının yeniden değerlendirileceğini belirtti. "Tilkiyi tavuk kümesine bekçi yapmaya benzer bu iş." diyen Soydan şöyle devam etti: "Hükümetin iyi niyetle hazırladığını düşünmüyorum. İyi niyetle hazırlasaydı bu şeklide gelmezdi. Bu yasa madem Türkiye’nin yararına, vatandaşın yararına, çevre yararına şunu yapardı. Bilim insanlarından, sivil toplum kuruluşlarından görüş alırlardı. Sivil toplum kuruluşlarından geçen dönem görüş almışlar. Geçen dönem ile bu dönem arasında çevre anlayışı değişti. Daha önce bu ülkede ormanlar yakılıyordu insanlar arkasını dönüyordu. Ama şimdi iki ağaç kesildiği için insanlar isyan ediyorlar. Bu yasanın geri çekilmesi için Genel Başkan Yardımcımız Şafak Pavey ile Meclis Başkanı’na gittik."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yapılan ziyarette de aynı talepte bulunulduğunu kaydeden Soydan, "Yapılacak en doğru şey yasayı geri çekmektir. Eğer yasayı geri çekmezlerse neler olacağını herkes bilir." dedi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.