17 Aralık 2025
Altın 5940.94
BIST 11305.53
Dolar 42.7241
Euro 50.1503
Sterlin 57.067
Ankara 8°C

CHP’Lİ TEZCAN’DAN SİLİVRİ DAVETİ

CHP’Lİ TEZCAN’DAN SİLİVRİ DAVETİ
Ergenekon davasında tutuklu milletvekillerini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, dava ile ilgili esas hakkında mütalaanın verileceği 13 Aralık günü vatandaşları duruşmayı izlemeye davet etti.

Ergenekon davasında tutuklu milletvekillerini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, dava ile ilgili esas hakkında mütalaanın verileceği 13 Aralık günü vatandaşları duruşmayı izlemeye davet etti.

CHP’li milletvekili Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’a dün bir ziyaret gerçekleştiren CHP’liler, partilerinin İstanbul İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Ergenekon davasının hukuksuz bir şekilde yürütüldüğünü savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, toplumun her kesimindeki insanlara dikkat çekmeye çalıştıklarını, Silivri’de tutuklu bulunan ve haklarında dava açılan sanıklar için ayrıcalık istemediklerini ifade etti.

Uzun zamandan bu yana Türkiye’de çeşitli siyasi davaların yaşandığını söyleyen Tezcan, “Ancak sistematik bir şekilde adalet eliyle adaletsizleştirme sürecini ilk defa yaşıyoruz. 13 Aralık’ta Ergenekon davasında karar aşamasına bir adım daha yaklaşılacak. 2007’den bu yana savunma hakkını ortadan kaldıran süreç var. Davada, bugün 144 gizli tanık, 160’ın üzerinde tanık beyanı var. Dün sanıklarla görüştük. Sanıklar Türk halkından karşılaştıkları bu adaletsizliğe tepki bekliyor. Sanıklar adalet istiyor. Hukukun çiğnendiği bu süreçte hukukun çiğnenmesine halkın izin vermesini istemiyor. Ergenekon davası dosyası 120 milyon word dosyası tutarında, 5 terabayt büyüklüğünde. 3 bin 200 yılda okunabilecek bir dosya. Sanıklara 15 dakikalık savunma hakkı veriliyor. Bu adaletsizliğe bugünden dur dememiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Bu haksızlığa dur demek için 13 Aralık’ta herkesi Silivri’ye çağırıyoruz.” diyen Tezcan, “Talimatla karar veren mahkemelerin olduğu bir dönem yaşıyoruz. Nemrut Mustafa dönemini aratan bir süreç yaşıyoruz. Bütün Türkiye’ye sesleniyorum. Yargı siyasetten emir almaya başlarsa, yargı siyasetten talimat almaya başlarsa, savunma da kaynağını hukuktan değil, siyaseten almaya hak kazanır. 13 Aralık’ta bu dengesizliği ortadan kaldırmak için tüm vatandaşlarımızı Silivri’ye yargılamayı izlemeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.
CİHAN

CHP’li Tezcan’dan Silivri daveti

CHP’li Tezcan’dan Silivri daveti

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir