1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Chp’liler Gezi Parkı’nda Abdullah Cömert Fidanı Dikti
Chp’liler Gezi Parkı’nda Abdullah Cömert Fidanı Dikti

Chp’liler Gezi Parkı’nda Abdullah Cömert Fidanı Dikti

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları, Hatay'daki Gezi Parkı protestoları sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert anısına Gezi Parkı'na çınar fidanı dikti.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları, Hatay'daki Gezi Parkı protestoları sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert anısına Gezi Parkı'na çınar fidanı dikti. 81 ilden getirilen topraklar fidanın temeline atıldı.

CHP Gençlik Kolları üyesi bir grup saat 13.00'de Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Ellerinde 'Mücadelen kavgamızda yaşayacak yoldaş’ şeklinde pankart taşıyan grup, 'Ataya selam, direnişe devam' ve 'Abdullah Cömert ölümsüzdür' şeklinde sloganlar atarak Taksim Gezi Parkı'na yürüdü.

Gezi Parkı'nda basın açıklaması yapan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Abdullah Cömert'in tek arzusunun özgür ve demokratik bir ülkede yaşamak olduğunu söyledi. Gezi Parkı'nda ağaçlar kesilmesin diye protesto eylemini başlattıklarını dile getiren Yıldız, “Çadır kurup şiirlerle, türkülerle tepkisini dile getiren insanlara polisin şiddetli müdahalesi kabul edilemez. Silahsız ve saldırısız olarak herkes eylem yapabilir. Ancak burada maalesef 22 yaşında bir genci de döverek öldüren bir polis müdahalesi bulunmaktadır. CHP Antakya Gençlik Kolları üyesi Abdullah Cömert kardeşimiz dövülerek hayatını kaybetmiştir. Nedeni ise polis tarafından başına aldığı darbelerdir. Adli Tıp Raporu da Abdullah Cömert’in kafasına aldığı darbeler neticesinde hayatını kaybettiğini doğrulamaktadır. Abdullah Cömert kardeşimizin mücadelesi devam edecektir." dedi.

Açıklamanın ardından CHP Gençlik Kolları Başkanı Yıldız ve gençlik kolları üyeleri, Abdullah Cömert anısına Gezi Parkı'na çınar fidanı dikti. 81 ili temsilen saksılara konan topraklar fidanın temeline atıldı. CİHAN

CHP’liler, Gezi Parkı’nda Abdullah Cömert fidanı dikti

CHP’liler, Gezi Parkı’nda Abdullah Cömert fidanı dikti

CHP’liler, Gezi Parkı’nda Abdullah Cömert fidanı dikti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.