17 Aralık 2025
Altın 5924.382
BIST 11348.83
Dolar 42.6799
Euro 50.1329
Sterlin 57.2219
Ankara -1°C

Cibuti: Gazze'deki şiddetin sorumlusu İsrail'dir

Cibuti: Gazze'deki şiddetin sorumlusu İsrail'dir
Cibuti Dışişleri Bakanı Mahmoud Ali Youssouf, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yapılan saldırıyı kınayarak bölgedeki şiddetinin sorumlusunun İsrail olduğunu belirtti.

Youssouf, X üzerinden yaptığı açıklamada, Cibuti'nin, Gazze'deki dehşet verici şiddetin faillerini en güçlü şekilde kınadığını kaydederek "Bu şiddetin sorumlusu İsrail devletidir." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada, "Hastaneyi hedef alıp yüzlerce hastayı öldürmek, zulmün ve barbarlığın doruk noktası. Bu delilik durmak zorunda. Gazze halkı, İsrailli bir bakanının söylediği gibi hayvan değil. Yeter artık yeter" ifadelerini kullandı.

Afrika Boynuzu'nda yer alan Cibuti, ABD ve Çin başta olmak üzere çok sayıda devletin askeri üssüne ev sahipliği yapıyor.

AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir