1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çiçek: Pir Sultan'ın, Aşık Veysel’in Söylediği Hep Birlik, Huzur, Kardeşliktir
Çiçek: Pir Sultanın, Aşık Veysel’in Söylediği Hep Birlik, Huzur, Kardeşliktir

Çiçek: Pir Sultan'ın, Aşık Veysel’in Söylediği Hep Birlik, Huzur, Kardeşliktir

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Unutmamamız lazım Pir Sultan Abdal'ın, Aşık Veysel’in, daha nice büyüklerimizin, bu milletin değerlerinin bize söylediği hep birlik ve beraberliktir, huzur ve kardeşliktir.

A+A-

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Unutmamamız lazım Pir Sultan Abdal'ın, Aşık Veysel’in, daha nice büyüklerimizin, bu milletin değerlerinin bize söylediği hep birlik ve beraberliktir, huzur ve kardeşliktir.” dedi.

Ankara’nın Beypazarı ilçesindeki yöresel şenliklere katılan Cemil Çiçek, açılışta son dönemde Türkiye’de yaşananları hatırlatarak huzur, barış ve kardeşliğin önemini vurgulayan bir açılış konuşması yaptı. "Eğer bu milletin özellikleri nedir, Türk milleti dediğimiz millet nasıl bir millettir diye merak eden varsa Beypazarlılara baksın, onda her türlü güzelliği görecektir.” diyerek sözlerine başlayan Çiçek, yaşlı insanlardan işitilen önemli sözlerin on cilt kitap okumaya bedel olduğunu vurguladı.

İlçenin çok zengin bir kültüre sahip olduğunu anlatan Çiçek, “Eğer yaşlı insanları dinlediğimiz zaman oradan duyduğunuz birkaç cümle on cilt kitap okumaya bedel. Bakın burada duyduğum birkaç söz var söyleyeyim. Muhterem bir hacı baba bana çocuk sayısıyla ilgili olarak ‘bir olursa garip olur, iki olursa rakip olur, üç olursa dengi, olursa 4 -5 huzur olur’ dedi. Yine burada geçmiş ziyaretlerimden birinde ‘kavgalı, huzursuz eve kız vermezler’ diye söylendi. Bunu bir aile için düşündüğünüzde bu kadar önemliyse bir ülke için düşünüyorsanız çok daha önemlidir. Memleketimizin her zaman huzur, barış ve kardeşliğe ihtiyacı vardır. Kültürümüzün kilometre taşları olan büyüklerimiz, bilim adamlarımız, erenlerimiz hep birliği beraberliği tavsiye etmiştir." diye konuştu.

TBMM Başkanı Çiçek, görüş, kanaatler, inançlar ne olursa olsun her şeyden önemli olanın birlik ve beraberlik olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti: “Farklı düşünceler, inançlar kavga sebebi olursa o toplumda huzur olmaz. Bunlar ülkemizin zenginlikleridir. Ayrışma sebebi değildir.
Her yıl Hacıbektaş ilçemizde ‘bir olalım, iri olalım, diri olalım’ deniyor. Unutmamamız lazım Pir Sultan Abdal'ın, Aşık Veysel’in daha nice büyüklerimizin, bu milletin değerlerinin bize söylediği hep birlik ve beraberliktir, huzur ve kardeşliktir. Onun için siz de burada diyorsunuz ki huzursuz kavgalı eve kız verilmez.”

‘HER NE PAHASINA OLURSA OLSUN HUZUR VE BARIŞI KORUMAMIZ LAZIM”

O halde yapılması gereken şeyin huzuru, kardeşliği barışı her ne pahasına olursa olsun korumak olduğuna vurgu yapan Çiçek, “Bunu bozmak isteyenlere de fırsat vermemektir. Bunun da yolu hukuka saygıdan geçiyor. Ne söylüyorsak hukukun içinde olmamız lazım. Hukuku yok sayarak bir çabanın, gayretin içinde olursak kamu düzeni bozulur, bundan da hepimizin huzuru bozulur, bunu da geçmişte çok yaşadık. Bu şenlikler bir arada olmamıza bir birimizi anlamamız vesile olacaktır.

ÇİÇEK, BEYPAZARI BAKLAVASI YEDİ

Yöresel etkinliklere sahne olan ilçede Cemil Çiçek, halk oyunları gösterileri izlemenin yanı sıra ilçeye özgü yiyeceklerin de tadına baktı. Çiçek, bir kadının yaptığı ünlü 90 katlı baklavadan yedi. CİHAN

Çiçek: Pir Sultan'ın, Aşık Veysel’in söylediği hep birlik, huzur, kardeşliktir

Çiçek: Pir Sultan'ın, Aşık Veysel’in söylediği hep birlik, huzur, kardeşliktir

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.