02 Kasım 2026
Altın 6265.8
BIST 10704.6
Dolar 49.9692
Euro 55.9889
Sterlin 67.0847
Ankara 12°C

Çiftçiler, Ek Genelgenin Çıkmasını Bekliyorlar!

Çiftçiler, Ek Genelgenin Çıkmasını Bekliyorlar!
Kırıkkale’deki çiftçilerin Ziraat Bankası ile tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesiyle ilgili genelgenin çıkmamasının çiftçileri mağdur ettiği belirtildi.

Kırıkkale’deki çiftçilerin Ziraat Bankası ile tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesiyle ilgili genelgenin çıkmamasının çiftçileri mağdur ettiği belirtildi. Borçlarını ödeyemeyen bazı çiftçiler, hacizle karşı karşıya kalırken, bazıları ise ekinlerini gübresiz ekmeye başladı.

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, yaptığı açıklamada, Ziraat Bankası’na ve tarım kredi kooperatiflerine tarla borçlarının ödenmediğinden haciz işlemlerinin başlatılacağını belirtti. Bu yıl Kırıkkale’de kuraklık yaşandığını kaydeden Öztürk, şehrin ileri gelenlerinin girişimleri sayesinde ek genelgeyle Kırıkkale'nin kuraklık kapsamına alındığını söyledi.

Genelgenin Resmi Gazete yayınlanmadığını ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Ziraat Bankası ile tarım kredi kooperatiflerine gönderilemediğini dile getiren Öztürk, “Bunun üzerine çiftçilerimiz mağdur duruma düştü. Çiftçi ne yapacağını şaşırdı. Ek genelgenin çıkmasında Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay, milletvekillerimiz Ramazan Can, Oğuz Kağan Köksal ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir'in, büyük emekleri oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir