16 Aralık 2025
Altın 5915.214
BIST 11456.34
Dolar 42.6884
Euro 50.1647
Sterlin 57.1141
Ankara 0°C

Çin Everest’i delecek

Çin Everest’i delecek
Çin dünyanın en yüksek dağı olan Everest’in altından tünel açacak!

China Daily gazetesinin haberine göre, Çin yönetimi ülkeyi komşu Nepal ile birleştirmek üzere 540 kilometrelik bir hızlı tren hattı inşa edecek.

2020 yılında tamamlanması öngörülen demiryolu hattı, Çinlilerin Qomolangma adını verdiği 8882 metrelik Everest Dağı'nın altından geçecek. Bu çerçevede Everest'e uzunluğu henüz açıklanmayan bir tünel açılacak.

Projenin mimarlarından Wang Mengshu'ya göre, normal koşullarda 300 kilometreye kadar çıkan yüksek hızlı trenin hızı, Everest'teki yükseklik sorunları nedeniyle saatte 120 kilometreyi geçemeyecek.

Nepal'in talebi üzerine hayata geçirildiği açıklanan projenin Çin ayağında çalışmaların başlatıldığı açıklandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir