12 Şubat 2026
Altın 7099.59
BIST 12433.5
Dolar 43.6491
Euro 51.9742
Sterlin 59.3515
Ankara 7°C

Çin Polisi En Az 14 Uygur’u Öldürdü!

Çin Polisi En Az 14 Uygur’u Öldürdü!
Çin’de hükümete ait bir internet sitesi, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin Hotan kentinde bir polis karakoluna saldırdığı iddia edilen 14 Uygur’un Çin polisi tarafından öldürüldüğünü bildird

Çin’de hükümete ait bir internet sitesi, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin Hotan kentinde bir polis karakoluna saldırdığı iddia edilen 14 Uygur’un Çin polisi tarafından öldürüldüğünü bildirdi.

Çinli yetkililer, daha önce yaptıkları açıklamada, ‘terörist saldırı’ olarak nitelendirdikleri olayda en az 4 kişinin öldüğünü duyurmuştu.

Almanya’da sürgünde bulunan Dünya Uygur Kurultayı ise, Hotan’daki olayda 14 Uygur’un dövülerek, 6’sının ise silahla vurularak öldürüldüğünü, 70 kişinin tutuklandığını açıkladı. Kurultay, Çin polisinin barışçıl bir şekilde gösteri yapan Uygurların üzerine ateş açtığını aktardı.

Pakistan, Hindistan ve Orta Asya’yı Çin’e bağlayan, petrol ve doğal gaz yataklarıyla zengin Sincan’da resmi rakamlara göre 8 milyon Müslüman Uygur yaşıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir