1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Çin'den 11.5 milyonluk Drogba faturası
Çinden 11.5 milyonluk Drogba faturası

Çin'den 11.5 milyonluk Drogba faturası

Çin Tahkim Kurulu, Galatasaray'ın Didier Drogba için 11.5 Milyon Euro ödemesine karar verdi!

A+A-

Didier Drogba transferi sırasında Galatasaray'ın "sözleşmesi devam eden bir futbolcuyu ayarttığını" iddia eden Çin'in Shanhgai Shenhua Kulübü, Fİldişi Sahilli golcü ile aralarındaki davanın FIFA'nın yetki alanı dışında olduğunu iddia etmiş ve davanın Çin Tahkim Kurulu tarafından sonuca bağlanmasını istemişti..

Çin Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Drogba konusunda Shanghai kulübünü haklı buldu ve Galatasaray'ın yıldız oyuncunun transferinde haksızlık yaptığına kanaat getirdi. Shanghai'ın istediği 16 milyon euroluk bonservis bedelini rteddeden Çin Tahkim Kurulu, sarı-kırmızılıların Drogba için 11.5 milyon euro bonservis ödemesi gerektiğini belirtti. Bu karar, FIFA'ya aktarılacak ve FIFA, Fildişili futbolcu için son kararını verecek. Bir sonuç çıkmazsa CAS'a gidilecek..

Galatasaray, geçtiğimiz sezonun devre arasında gerçekleştirdiği Didier Drogba transferinde, Shanghai Shenhua Kulübü ile sorun yaşamıştı. Yıldız futbolcunun sözleşmesini haksız olarak feshettiğini iddia eden Çin ekibi, Galatasaray'ı da sözleşmeli futbolcusunu ayartmakla suçlayarak konuyla ilgili şikayette bulunmuştu. Drogba ve menajeri ise aydır para alamadıkları gerekçesiyle sözleşmesini haklı olarak tek taraflı feshettiklerini açıklamıştı. Shanghai Shenhua tarafından oyuncunun lisansının gönderilmemesi nedeniyle Galatasaray, Drogba'yı oynatabilmek için FIFA'dan geçici lisans çıkarmıştı. (Sabah)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.