1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çin’in Wuhan Şehri İle İzmir Kardeş Oldu
Çin’in Wuhan Şehri İle İzmir Kardeş Oldu

Çin’in Wuhan Şehri İle İzmir Kardeş Oldu

Çin’in endüstri, finans, ticaret, bilim, ar-ge, kültür ve eğitim merkezi olarak öne çıkan ve aynı zamanda ülkede doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi birbirine bağlayan stratejik Wuhan şehri, İzmir ile kardeş oldu.

A+A-

Çin’in endüstri, finans, ticaret, bilim, ar-ge, kültür ve eğitim merkezi olarak öne çıkan ve aynı zamanda ülkede doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi birbirine bağlayan stratejik Wuhan şehri, İzmir ile kardeş oldu. İki şehrin kardeşliğini yazıya döken protokolü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Wuhan Belediye Başkanı Tang Liangzhi birlikte imzaladı.

Çok uzun zamandan beri hayal ettiği İzmir’e gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Liangzhi, ”2008 yılından beri sizinle yoğun ilişkilerimiz oldu. Bugün bizim için bayram gibi. Bu protokolle dostluğumuz zirveye çıkacak. Çin sayılarına göre 6 (6 Haziran, protokol imza günü) çok iyi bir sayıdır, çünkü su gibi akıp gider. Böyle bir günde sözleşme imzaladığımız için her şeyin çok güzel akıp gideceğine inanıyorum. İzmir’e verdiğiniz hizmetlerden dolayı size hayranım. 2020 yılındaki EXPO’yu en iyi şekilde yapacağınıza inanıyorum. İzmir her yönüyle çok gelişmiş bir şehir. Onun için biz de her zaman sizlerle birlikte olup bilgi paylaşmaya, bir şeyler öğrenmeye hazırız. 2020 yılında EXPO’yu İzmir yaparsa mutlaka katılacağız.” dedi. Liangzhi, hazırlayacakları bir kültür kitabında özel bir bölüm ayırıp İzmir’i tanıtacaklarını belirterek, Kocaoğlu’nu Wuhan’a davet etti.

Başkan Kocaoğlu ise, “Wuhan ile kardeş kent olmak, bizim için çok büyük onur. Davetimizi kabul ederek geldiğiniz için size 4 milyon İzmirli ve şahsım adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Protokol töreninin sonunda Kocaoğlu, misafir başkana İzmir Saat Kulesi'nin gümüş bir maketini, Tang Liangzhi ise Wuhan'ın simgesi ile Aziz Kocaoğlu’nun resminin yer aldığı, kâğıt sanatlarından özel bir örnek takdim etti. İki başkan, daha sonra Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Wuhan fotoğraflarından oluşan sergiyi birlikte açtı. CİHAN

Çin’in Wuhan şehri ile İzmir kardeş oldu

Çin’in Wuhan şehri ile İzmir kardeş oldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.