16 Aralık 2025
Altın 5904.478
BIST 11348.83
Dolar 42.7044
Euro 50.3247
Sterlin 57.3514
Ankara 6°C

Çinli Turizmcilere Doğu Karadeniz'in Potansiyeli Tanıtıldı

Çinli Turizmcilere Doğu Karadeniz'in Potansiyeli Tanıtıldı
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın daveti üzerine çeşitli incelemelerde bulunmak Trabzon’a gelen Çinli tur operatörleri 5 günlük temaslarını tamamladı...

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın daveti üzerine çeşitli incelemelerde bulunmak Trabzon’a gelen Çinli tur operatörleri 5 günlük temaslarını tamamladı. Çin'in Pekin, Şanghay ve Guangzhou şehirlerinden gelen 40 kişilik heyet Trabzon, Rize ve Gümüşhane’nin tarihi ve turistik yerlerini gezdi, turizm alanında yapılacak işbirliği imkanlarını araştırdı.

Çinli turizmciler, temaslarının son gönünde ise Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı ziyaret etti. Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, ziyaretin sadece turistik anlamda değil sosyo-kültürel anlamda da iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Türkiye ve Çin’in son yıllarda dünyanın yükselen iki değeri olduğunu anlatan Kızılcık, “Ülke halklarının refah seviyesinin yükselmesine paralel olarak da insanlar zamanlarının bir kısmını iç ya da dış turizm merkezlerinde tatil yaparak geçirmek istiyor. Dünyadaki turizm hareketliliğinin de gerek ulaşımda yaşanan kolaylıklar, gerekse dünya barışının gelişmesiyle arttığını görüyoruz. Her ülke insanının tatil anlayışı aynı değil. Fakat özellikle globalleşen dünyada insanlar farklı arayışlar, alternatif turizm arayışları içerisinde.” dedi.

Vali Kızılcık, bu anlamda çok zengin bir tarih ve kültürel mirasa sahip Türkiye ile Çin’in bu anlamda ortak birçok yönünün bulunduğuna vurgu yaptı.

Küresel ısınmanın da etkisiyle son dönemlerde Karadeniz’in turizmde öne çıkmaya başladığını işaret eden Kızılcık, bu doğrultuda kendilerinin de gelecek 20-30 yıla hazır olabilmek için başta konaklama olmak üzere bir takım stratejik planlar çerçevesinde çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Vali Kızılcık, ayrıca turizm merkezlerinde doğa ile uyumlu tesisler ile ulaşımın rahat sağlanabilmesi için geliştirdikleri projelerden bahsetti.

Toplantıda söz alan bazı Çinli turizmciler de, Türkiye’nin Çin’de daha fazla tanıtımının yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir