Irak ve Suriye üzerinden esen rüzgarlarla gelen ve öğlen saatlerinden itibaren Cizre'yi etkisi altına alan toz bulutu nedeniyle ilçede hayat felç oldu. İlçeyi etkisi altına alan toz bulutu, esnaf ve vatandaşlara zor anlar yaşattı.
Konu ile ilgili Kale Mahalle muhtarı Zeki Macartay, ''Bu toz bulutu Suriye tarafından geliyor. Gelen bu toz bulutunu sadece toz bulutu olarak görmemeliyiz. Çünkü şehir merkezine girdiği zaman hastalığa neden olabiliyor. Bazı insanlarda nefes darlığı var, bazı insanlar çalışıyor. Şehir merkezine gelen toz bulutu yüzünden insanlar işlerini yapamıyor, çalışamıyor. Kalp rahatsızlığı olanlar hasta oluyor. Bu toz bulutu hem sağlık açısından hem de ekonomi açısından zararlıdır.'' dedi.
Vatandaş Osman Yural ise ''Bu toz bulutu Suriye ve Irak tarafından geliyor. Geçen senelerde de bu olay yaşandı. Zararlarını önlemek için insanlara maske falan verilse iyi olur. Okula giden küçük çocuklar maske taksalardı sağlık açısından iyi olurdu.'' ifadelerini kullandı. (CİHAN)
