Öğrencilerin okula geliş ve gidişlerinde kullandıkların motosikletlerin tescil plakalı olması gerektiğini belirten Bal, ailelerin sürücü belgesi, koruma başlığı ve koruma gözlüğü olmadan çocuklarına bu tür araçları kullanmaları için izin vermemesi gerektiğini dile getirdi.
Bal, 2009-2010 eğitim öğretim döneminde trafik olgusunu gündemde tutmak ve trafik güvenliği bilincini oluşturmak için kitap defter üzerine yapıştırılan etiketlerin dönem içerisinde ilköğretim okullarına dağıtılacağını kaydetti.
Yahya Bal, üzücü olayların yaşanmaması için trafikte yaya, yolcu ve sürücü olarak bulunan tüm vatandaşların trafik kurallarına uymaları gerektiğini ifade ederek, trafik kural ve kaidelerinin kendileri için konulduğunu unutmamaları gerektiğini hatırlattı.